Oslava dona Bos(s)ca

Don Bosco je človek, ktorý sa dotkol srdca hádam každého človeka, ktorý kedy prišiel a pobudol aspoň chvíľu v Salezku. Aj keď nám v tento čas nie je umožnené osláviť jeho sviatok, tak ako sme boli zvyknutí, tak aj napriek tomu ho v Salezku oslávime. Pripravili sme pre vás online ponuku, ktorú sme vsunuli do troch dní končiac samotným sviatkom dona Bosca.

V piatok vám okrem sv. omše ponúkame online talkshow s názvom „Gagotačka s don Boscom“, kde budete mať možnosť prostredníctvom aplikácie Slido pokladať otázky najmladšej saleziánke v komunite Mery Gregovej a najmladšiemu saleziánovi v komunite Lukášovi „Bobrovi“ Závodníkovi. Môžete sa ich pýtať na povolanie, ich životnú cestu, možno nejaké praktické otázky, čo sa týka života v komunite- je to len na vás.

V sobotu bude možnosť spoznať dona Bosca počas polhodinky s názvom „Píšem vám mladým“- všetko prostredníctvom hudby, Sv. Písma a úryvkov zo života dona Bosca. Na záver bude požehnanie so Sviatosťou Oltárnou. Nasledovať bude záznam z muzikálu „Ester“, ktorý sme natočili pre príležitosti sviatku Dona Bosca pred tromi rokmi. Sobotnú ponuku ukončíme sv. omšou.

Na sviatok dona Bosca (v nedeľu) vás pozývame na slávnostnú sv. omšu o 9:00. Podvečer o 17:30 sa môžete tešiť na prenos muzikálu „Bola raz jedna klietka“, ktorý bol darčekom donovi Boscovi minulý rok.

Všetky body programu budú prenášané online alebo budú mať premiéru na našom YouTube kanály.

Okrem tohto trojdnia prebieha online talentová výzva. Bližšie informácie nájdete tu.

Taktiež vám od 22. januára ponúkame modlitbu deviatnika, počas ktorej sa vám každý deň prihovoria mladší aj starší z našej farnosti, aby sa s vami podelili ako don Bosco ovplyvnil aj ich život. Deviatnik nájdete od piatku tu na našej stránke.

Všetky ďalšie informácie ohľadom sviatku dona Bosca, hlavne k bodom programu, kde je potrebné aj vaše zapojenie, budú pridávané na tejto stránke.

Lukáš „Bobor“ Závodník

  • 29.1.-31.1.2021

    dátum

  • Online priestor Salezka (YouTube, sbb.sk)

    miesto