19. október 2015, Banská Bystrica

Nový web saleziánskeho strediska spustený!

Webstránka je pre každé saleziánske stredisko dôležitým prostriedkom pre propagáciu a informovanie ľudí na internete. Saleziáni v Banskej Bystrici sa snažia držať krok s dobou a preto sa rozhodli aktualizovať webstránku vytvorenú v roku 2009. Keby Don Bosco žil dnes, určite by chcel mať tú najkrajšiu a najlepšiu webstránku, ktorou by zaujal čo najväčší počet ľudí vo svojom okolí.

Hlavnými dôvodmi pre vznik novej webstránky boli neaktuálnosť a chýbajúca responzívnosť starej webstránky. Responzívnosť je schopnosť webstránky prispôsobiť sa veľkosti displeja, na ktorom je zobrazená. Responzívnu stránku je možné zobraziť na mobiloch, tabletoch ale dobre vyzerá aj na veľkých obrazovkách monitorov.

Nová webstránka bola vybudovaná v priebehu niekoľkých týždňov. Je založená na redakčnom systéme WordPress a medzi jej hlavné prednosti patrí vyššie spomínaná responzívnosť. Okrem iného tiež ponúka prepojenie zo sociálnymi sieťami, možnosť tvoriť články s animovanými prvkami či možnosť vkladať videá a fotogalérie do článkov.

Niektoré časti webstránky ešte čakajú na dokončenie, ale už teraz sa môžete tešiť na historické fotografie, zoznam stretiek či spoločenstiev. Vzhľad a funkcionalita novej webstránky je výsledkom mnohých rozhovorov, stretnutí a zapracovanej spätnej väzby. Pokiaľ by ste aj vy mali nápady a návrhy na zlepšenie novej webstránky, tak ich môžete poslať na mail admin@sbb.sk.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
1

Najnovšie články

2

Rýchla navigácia.

3

Najnovšie fotky z akcií.

4

Odkazy na sociálne siete.

5

Najbližšie akcie v salezku.

6

Niekoľko najnovších článkov zo salezka.

7

Aktualizované farské oznamy.

8

Najnovšie čísla časopisu SFIDI.

9

Dynamický banner pre najdôležitejšie oznamy.

Dominantným prvkom novej webstránky je dynamický banner na domovskej stránke, ktorý informuje návštevníkov o zaujímavých aktualitách. Novinkami na webstránke sú: kalendár akcií synchronizovaný so saleziánskym Google kalendárom, stránka venovaná Don Boscovi a spiritualite saleziánov, ale aj stránka o duchovných ponukách v oratóriu a sviatostiach vo farnosti. Hlavné menu ponúka delenie na základe farnosti a oratka. Užitočné stránky vo farnosti sú najmä pre farské oznamy, sväté omše a farský časopis SFIDI. V oratku sú to napríklad otváracie hodiny. Aktuálne články z diania v stredisku je možné filtrovať na základe kategórii, dátumu vytvorenia a značiek. Fotografie z akcií budú rozdelené prehľadnejšie a vo väčšej kvalite ako na starej webstránke.

Webová stránka www.sbb.sk je dôležitým prostriedkom pre informovanie o aktivitách, ktoré sa organizujú v saleziánskom mládežníckom stredisku v Banskej Bystrici. V roku 2009 prešla webstránka prvou aktualizáciou, aby spĺňala požiadavky danej doby a lepšie slúžila svojim používateľom. Po šiestich rokoch dochádza opäť k výraznej aktualizácií webstránky, ktorú je možné zobraziť už aj na mobilných zariadeniach.

V jednoduchosti je krása. V tomto duchu na mňa pôsobí aj naša vynovená webová stránka, za ktorú sa chcem touto cestou aj veľmi poďakovať jej tvorcom. Ma jednoduchý vizuál – dnes moderný – no za ním sa skrýva kopec podrobných informácií, ktoré už veľmi dlhý čas čakali na svoju aktualizáciu. A tak si myslím, že človek sa dočíta všetko potrebné, čo bežne hľadá. Páči sa mi hlavne horný baner, ktorý výrazne upriamuje pozornosť na to najaktuálnejšie.

Web sa mi páči, je vcelku jednoduchý, moderný, funkčný 🙂 Treba držať palce, aby slúžil a bol dobre napĺňaný. Môže byť nielen saleziánskou BB na digitálnom kontinente, ale aj cvičiskom pre tých, ktorí chcú podrásť v mediálnych zručnostiach – ak budú na ňom spolupracovať. Nech sa darí!

Novú webovú stránku vnímam ako veľké plus! Môže sa cez ňu šíriť dobro príťažlivou formou a má veľký potenciál ešte intenzívnejšie vtiahnuť široký okruh ľudí do života vo farnosti a v Salezku.

Vývoj webstránky www.sbb.sk

Nová webstránka

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.