Animátori oddychovali a pripravovali sa na nový školský rok

Po letných prázdninách plných táborov a akcií pre deti si na svoje prišli aj naši animátori.  V závere augusta takmer 50 mladých obsadilo saleziánsku chatu na Banskej Belej, aby si užili čas pre seba, lepšie sa spoznali, ale aj dobre si oddýchli.

Animátorská skupina sa opäť rozrástla o nových adeptov a v premiešaných zostavách si užili spoločný splav na rieke Hron na trase Nemecká.

„Bol to strašne super nápad. Veľmi som si to užila s mojou posádkou a išla by som takto určite znova. Som si istá, že práve tento splav tak pomohol prelomiť ľady medzi nami a veľmi sa teším na spoločné akcie s novými animátormi“ vyjadrila kormidelníčka Lucka.

„Prijatie medzi animátorov som vnímala veľmi pozitívne, všetci boli priateľskí a podporujúci. Pomiešané rozdelenie v raftoch bol super nápad, pretože to umožnilo lepšie spoznanie sa so staršími animátormi ako aj spoluprácu medzi nami, vytvorilo to skvelú tímovú atmosféru, z ktorej vznikli nezabudnuteľné zážitky“ dodala nová animátorka Lea.

Spoločné chvíle trávili animátori aj pri spoločenských hrách, zábavnom večernom programe, ale aj pri animovanej modlitbe, duchovnej obnove a slávení sv. omše. Do tanca rozhýbala väčšinu aj pirátska párty, kde kreativita kostýmov nemala hraníc! Silným momentom bolo animátorské plánovanie celého roka. Okrem plánovania termínov, tímov, stretiek a akcií si mladí dopriali čas pre vzájomné počúvanie, zdieľanie a konštruktívne hľadanie možností pre zlepšenie Salezka. Tešíme sa na rozbeh nového školského roka a uvidíme, čo (možno aj nenaplánované) nám prinesie.

Sr. Mery

Fotogaléria

23. - 28. 8. 2024

dátum

Banská Belá

miesto

Vlado Plášek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.