Každá cesta je novým začiatkom

Prvý prázdninový týždeň sa naši animátori spolu s deckami rozhodli stráviť v Slovenskom raji, kde zažili rôzne dobrodružstvá, nezabudnuteľné, ale aj úsmevné chvíle.

Celý tábor sa niesol v téme Cestovania. Deti si spolu s animátormi každý deň „kúpili“ last minute letenky a tak sa vždy ocitli na inom peknom mieste.

Tesne po príchode do táboriska si deti mohli vyskúšať ako prebieha kontrola na letisku a snažili sa získať si pasy, aby mohli celý týždeň bez problémov cestovať.

V pondelok sme pristáli v Keni, kde sme náčelníkovi pomohli vytvoriť elixír pre jeho chorú mamu a spoločne sme vystavali aj prvú misíjnu stanicu.

V utorok nás lietadlo vyložilo vo Francúzsku. Stretli sme tu mnoho známych športovcov a stali sme sa súčasťou olympijských hier, ktoré v nás prehĺbili tímového ducha.

V stredu sme vystúpili v Mexiku, kde sme sa stretli s bossom kartelu, ktorému sme pomohli prepašovať contrabant počas veľkej výpravy cez prielom Hornádu.

Vo štvrtok sme havarovali a pristáli na rôznych ostrovoch Japonska. Stratili sme všetky naše veci a peniaze, preto sme sa snažili znovu si ich zarobiť tvrdou prácou a výstavbou ciest. Neskôr sme sa presunuli do Tokia, kde sme si vyrobili perfektné autá a večer sme sa zúčastnili prehliadky a pretekov „Tokyo drift“.

V piatok sme sa stali pravými havajskými občanmi a domorodcom sme v ťažkom boji pomohli poraziť zlých deforestátorov a tak sme zachránili havajskú prírodu. Cez deň sme mali aj osobitný čas na zamyslenie a prípravu na svätú spoveď. Deň sme zakončili pravou havajskou zábavou.

Veľmi obľúbený bol pán Guiness, ktorý celý týždeň zapisoval rekordy v rôznych športových aktivitách a takisto aj hotelová služba, ktorá veľmi precízne kontrolovala poriadok v izbách a s našimi deťmi bola nadmieru spokojná. Tento tábor sme si nesmierne užili a myslím si, že všetci sa už tešíme na budúci rok.

Fotogaléria

30.6. - 6.7.2024

dátum

Slovenský raj

miesto

Tadeáš Zázrivec

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.