Budúci inštruktori sa venovali kráľovskej disciplíne

Minulý rok, dostali viacerí mladí možnosť zapojiť sa do krásneho projektu Orientačné dni a školiť sa za budúcich inštruktorov.

Koncom februára absolvovali tretiu víkendovku v srdci hlavného mesta v saleziánskom stredisku „Mamateyka“, kde majú Orientačné dni na Slovensku svoje korene.

Tento víkend sa venovali tzv. „kráľovskej disciplíne“ – reflexii. Každý z budúcich inštruktorov mal možnosť vyskúšať si, aké to je viesť nejakú aktivitu a následne viesť po danej aktivite reflexiu. Kreativite sa medze nekládli. Pri niektorých aktivitách sa dokonca mali možnosť vrátili pár rokov späť a zahrali sa na deti – fiktívnych účastníkov danej aktivity v určitom veku.

Program bol naozaj pestrý. Mladí mali možnosť veľa vecí sa naučiť a aj si odskúšať v praxi. V rámci sobotného večera im sestra Mária, ktorá vedie Orientačné dni v Bratislave, porozprávala niečo viac o Orientačných dňoch v Bratislave, v čom sú u nich iné ako u nás. Dokonca sa dozvedeli, ako taký kurz vyzerá u našich susedov vo Viedni. Ako bonus mali účastníci česť spoznať „legendy Mamateyky“.

Všetci sa zhodli, že im tento víkend dal veľa a už teraz sa tešia na ďalší.

Slová účastníkov:

Tento víkend sme si mohli skúsiť ako viesť hru a následne ju zreflektovať v modelovej situácii. Veľmi ma to bavilo, určite ma to posunulo ďalej a ukázalo mi na čom ešte treba zapracovať. Ako každý iný víkend odchádzam o to viac namotivovaná,

podelila sa Lucka Škorupová.

Víkend som si veľmi užila, bol pre mňa oddychom a vypnutím po dlhšom čase, no zároveň naplno využitým časom, plný rozhovorov a zážitkov. Veľmi sa mi páči, že to čo sa učíme si môžeme vyskúšať hlavne prakticky.

doplnila svoje dojmy Katka Murinová.

Margaréta Tomaštíková

Fotogaléria

16. - 18. 2. 2024

dátum

Bratislava

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.