Zimovica opäť spojila chlapčenské stretká

Počas zimných prázdnin, 3.-5.1., sa všetky chlapčenské stretká vypravili na chatu na Banskej Belej. Celá chata sa niesla v rytierskej tématike, ktorou chlapci žili celý víkend. Toto zimné dobrodružstvo sa začalo už pri ceste na chatu kde nás stretla mystická postava ktorá nás sprevádzala celý čas. Po príchode na chatu sa chlapci dozvedeli že Banská Bela je hrad a miesto v ňom si treba zaslúžiť. Ďalšie ráno nás čakalo mapovanie územia, po ktorom nasledoval výlet a večer vyvrcholil skúškou odvahy po ktorej nasledovala svätá omša pri sviečkach. Na záver chaty chalanov ráno čakal boj po ktorom si domov odnášajú aj malú pamiatku.
,,Bola to veľmi životu obohacujúca skúsenosť… a bola sranda,, – vyjadril sa animátor Tadeáš
,,Tohto ročná zimovica bola príbehovo premyslená do detailov a bolo to aj vidno,,- poznamenal animátor Matej Lukáč
Celá chata sa niesla v duchu spolupatričnosti a bol to akčný začiatok do nového roka. Tešíme sa že sa obnovila táto tradícia a veríme že sa stretneme aj o rok.
 “Táto akcia bola skvelá a dôkladne pripravená. Použili sme veľa rekvizít, vymysleli sme zaujímavý príbeh a náš mini tábor mal aj hudobnú vložku. Chalanom sa to veľmi páčilo a verím, že si odniesli nové priateľstvá a spomienky na Artasa.” – zreferoval animátor Dávid Moniš
Adam Belan

Fotogaléria

3. - 5. 1. 2024

dátum

Banská Belá

miesto

Tadeáš Zázrivec

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.