Farské oznamy na 2. nedeľu v období cenz rok. – 14. 1. 2024

  1. V pondelok na sviatok bl. Titusa Zemana saleziáni vo Vajnoroch otvorili Rok vďačnosti za 100 rokov prítomnosti saleziánov na Slovensku. Apoštolská penitenciária vo Vatikáne na žiadosť slovenských saleziánov udelila veriacim možnosť získať plnomocné odpustky. Stačí, ak za obvyklých podmienok, v čase od 8. januára 2024 do 8. septembra 2024 navštívia farský kostol vo Vajnoroch alebo kostol či verejnú kaplnku saleziánov a saleziánskej rodiny na Slovensku. Dar plnomocných odpustkov môžu využiť aj chorí a všetci tí, ktorí fyzicky nemôžu byť prítomní v kostole, a to obetovaním svojho utrpenia Pánovi alebo zbožnou modlitbou. Viac informácií o roku vďačnosti nájdete na www.saleziani.sk.
  2. V sobotu o 9.00 všetky rodiny s deťmi srdečne pozývame na detský karneval. Predpokladaný koniec je o 12:30. Vstupné je 5 € na dieťa a 2 € na každého súrodenca. Program je určený deťom od 0 do 7 rokov, starší súrodenci sú však vítaní. Nevyhnutnosťou je doprovod dospelej osoby. Tešiť sa môžete na súťaže, tombolu a diskotéku v maskách, ale tiež na občerstvenie a kávu pre rodičov. Zabávať nás príde aj špeciálny hosť Šaško Gumo. Prenechajte priestor vašej fantázii a príďte sa zabaviť s kamošmi. Vítané sú aj masky rodičov.
  3. Vo štvrtok začína tradičný Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov. Mottom tohtoročného týždňa je „Milovať budeš Pána, svojho Boha a svojho blížneho ako seba samého“. Úplné odpustky sa udeľujú veriacemu, ktorý sa zúčastní niektorej z bohoslužieb alebo na zakončení tohto týždňa, ktoré bude 25. januára.
  4. Všetkých vás srdečne pozývame na obľúbený Saleziánsky ples. Uskutoční sa januára(sobota) v jedálni ŠD UMB, Tajovského 40 o 19.00 h. Cena vstupenky je 50,- € na osobu. Vstupenku si môžete kúpiť prostredníctvom elektronického formulára https://forms.gle/R3xdbVUZP7937KX76. Môžete sa tešiť na vystúpenie tanečného páru z Fáber Dance Team Slovakia a kapelu Bystrické pleso. Viac na plagáte.
  5. Na budúci týždeň upratuje skupina č.5.

Liturgické oznamy

V pondelok je bl. Alojza Variaru, kňaza.

V stredu je sv. Antona, opáta.

Budúca nedeľa je tretia nedeľa v cezročnom období, nedeľa Božieho slova.