(Ne)úspešný turnaj

Novembrový predĺžený víkend tento rok patril milovníkom futbalu. Konkrétne futbalistom KAMY U15 a U19.

Starší futbalisti prišli už v stredu večer, aby vo štvrtok mohli ísť do turnaja s plným nasadením. Pre viacerých z tejto zostavy, bol tento ročník posledným. 

Turnaj sa pre chalanov začal pozitívne, prvou výhrou 4:2 nad minuloročným finalistom Trnava-Kopánka. No napriek priaznivému začiatku a veľkému odhodlaniu sa našim futbalistom nepodarili podľa ich predstáv a ocitli sa v boji o 5. miesto. Tento zápas chalani vyhrali s prehľadom a tak ich konečné umiestnenie bolo 5. miesto. 

Mladší futbalisti z U15 zavítali do Bratislavy o deň neskôr – vo štvrtok. Cestou zo stanice sa zastavili na večeru u rodičov dona Plášeka. 

Piatok, prvý hrací deň pre chlapcov, ich čakali 3 zápasy. Napriek viditeľnej snahe a zapáleniu do hry ale nestačili na svojich súperov a skončili poslední v skupine. 

Večer išli futbalisti ako celý tím poobjavovať krásy hlavného mesta a oddýchnuť si, pretože ich čakal ešte jeden ťažký futbalový deň.

Sobota bola druhým a zároveň posledným hracím dňom. Z posledného miesta chalani bojovali proti predposlednému tímu z druhej skupiny. Ťažkému súperovi nanešťastie podľahli a postúpili do boja o siedme miesto. 

Počas tvrdého zápasu sa veľmi dobre držali a vyzeralo to, že z neho výjdu ako víťazi. No takmer na konci zápasu sa im zranil brankár a museli ho nahradiť jedným z hráčov. Pár minút pred koncom vyrovnaného zápasu 4:4 sme dostali gól a už sme neboli schopní vyrovnať.

Napriek tomu že naši mladší futbalisti skončili na poslednom mieste, hodnotia tento víkend ako úspešný. Nešlo totiž len čisto o futbal. Mali taktiež možnosť stretnúť svojich kamarátov z minulých ročníkov a zoznámiť sa s novými, s ktorými sa hádam stretnú aj budúci rok. 

Matej Lukáč, Dominik Ďaďan

Fotogaléria

16. - 18. 11. 2023

dátum

Bratislava

miesto

Vlado Plášek SDB

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.