Súťaživosť chlapcov bola skoro až hmatateľná

Ako každý rok tak aj tento rok nemohol na začiatku novembra chýbať už tradičný Veľký Hokejbalový Turnaj (tzv. VHT) ktorého 25. ročník sa uskutočnil v salezianskom stredisku 3 Hôrky.

V piatok chlapci dorazili a ubytovali sa na škole, ktorá sa postupne plnila mestami z celého Slovenska. Presnejšie ich tu bolo osem. Po sv. omši ich čakalo otvorenie turnaja. Odohralo sa zopár scénok a pripravené boli aj zábavné aktivity. Hlavným bodom programu bolo losovanie tímov do skupín, ktoré dopadlo takto:

SKUPINA A                                   SKUPINA B

PREŠOV                                         POPRAD
KOŠICE                                          MICHALOVCE
TERŇA                                            DUBNICA
BYSTRICA                                      BARDEJOV

V sobotu sa už presunuli na ihriská, kde celý deň vytrvalo bojovali a na konci dňa skončili na druhom mieste v skupine.

O pol šiestej sa však z ihrísk presunuli do mesta. Tam ich, ako to už každý rok býva, čakala slávnostná večera.

Nedeľa bola najnapínavejším dňom. Napätie a energia narastali, súťaživosť chlapcov bola skoro až hmatateľná. Za mantinelmi sa objavilo mnoho fanúšikov. Na tvárach hráčov bolo vidieť mierny stres, ale aj veľkú odhodlanosť.

Presne o 7:30 sa všetko začalo. Bystrický prvý štvrťfinálový zápas proti Bardejovu chalani vyhrali krásnym skóre 4:2 a postúpili do semifinále proti Popradu. Žiaľ, Poprad ich prekvapil a zápas nešťastne prehrali 5:2.

Ich medailová cesta sa ale nekončila a chalani stále boli stále odhodlaní hrať a makať a v súboji proti Novej Dubnici o tretie miesto. Nakoniec vyhrali tesným výsledkom 3:2.

25. ročník VHT hokejbalistom opäť spoľahlivo priniesol množstvo zážitkov a emócií. Chalani sa už teraz tešia na ďalší ročník.

Adam Belan

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.