Po stopách saleziánskej rodiny

V nedeľu 23. júla sa na parkovisku Pieninská stretli naši animátori aby započali svoju púť za don Boscom do Talianskeho Turína. Je to tradičný a overený spôsob ukončenia SŠA.

Počas nasledujúcich siedmich dní si každý z nich mohol užiť talianske slnko, dych berúce pamiatky, ale čo je najpodstatnejšie, množstvo zážitkov a informácií o don Boscovi.

Cesta ich zaviedla na mnohé pôsobivé miesta plné nie len saleziánskej ale aj svetskej histórie. Najpodstatnejšími však boli miesta, ako napríklad Colle don Bosco, Castelnuovo Don Bosco či Valdocco, ktoré animátorom pomohli hlbšie nahliadnuť do detstva Janka Bosca.

Taktiež mohli stáť na miestach, kde začínalo vznikať celé saleziánske dielo. Okrem toho však navštívili aj historické centrum Benátok či zábavný park Gardaland.

„Kráčať po stopách don Bosca bol veľký zážitok. Každým dňom som si čoraz viac uvedomovala aké je jeho dielo úžasné – jednoduché a komplikované zároveň,“

zhodnotila dlhoročná animátorka Veronika Monišová.

Celá púť aj keď bola iste vyčerpávajúca iste priniesla veľa úžitku a poznatkov. Bol to taktiež podnetný čas, ktoré iste pomohol animátorom lepšie pochopiť a prežívať saleziánsku charizmu.

Jakub Obšajsník

Fotogaléria

23. - 30. 7. 2023

dátum

Turín

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.