Ži svoj život naživo!

Počas prvého júlového týždňa sa naši animátori spolu s deckami vybrali do Turistického raja, ktorý sa nachádza v Národnom parku Slovenský raj. Detské tváričky plné očakávania a animátori s množstvom  prekvapení boli pripravení odštartovať tábor a zažiť ho naplno. A táto skvelá atmosféra panovala pocelý čas.

Celý tábor sa niesol v duchu festivalu ŽiTo, počas ktorého sa deti stali súčasťou viacerých známych filmov, či rozprávok.

pondelok sa z nás stali superhrdinovia, vďaka čomu, silno vzrástla ochota pomáhať si navzájom.

utorok sme si vyskúšali role hercov ale aj režisérov a podarilo sa nám vytvoriť krátke filmy, na ktoré myslím, nikto z nás nezabudne.

stredu sme museli čeliť útoku nebezpečného bojovníckeho kmeňa, ktorý sa nám napokon podarilo poraziť, keď sme sa spojili v jeden silný Vikingský národ.

Vo štvrtok sme pomáhali Linguinimu a jeho potkanovi Remymu zachrániť reštauráciu pred neúprosnými kritikmi.

,,Postavu, ktorú som znázorňoval sa na mňa veľmi podobala a to bolo veľké plus. Jednoduchý chlapec, ktorý bez svojho kamaráta potkana nič nevie a to mi pomohlo, že som sa nemusel hrať na niekoho dôležitého, ale byť sám sebou,“ takto hovorí o svojom zážitku salezián Matej Ivanič.

V posledný deň, v piatok, nás Maťko s Kubkom vzali na jarmok a priblížili nám život vo svojej rodnej dedine.

O svoje pocity z tábora sa s nami podelila animátorka Martina Kopálová:

,,Byť animátorkou na pobyťáku som sa najprv bála, no nebolo to potrebné. Neskutočne som si užila vytvárať atmosféru a vťahovať deti do príbehu, ktorý sme vymysleli. A znova som si uvedomila, že tvoriť program s animátormi, ktorí si zároveň sú aj priateľmi, je najlepšia vec na svete.“

Veronika Monišová

Fotogaléria

2. - 7.7. 2023

dátum

Turistický raj

miesto

Agi Širáňová, Klára Chytilová, Tadeáš Zázrivec

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.