Animátori zažili spoločný bohatý program

Naši animátori sa prvý júnový týždeň zúčastnili na tretej strediskovej školy animácie. Bola spoločná, pre mladších aj starších animátorov. Konala sa tentokrát v Košiciach, kde sa účastníkom dokonca podarilo navštíviť všetky tri saleziánske strediská.

Cieľom bolo navštíviť iné saleziánske stredisko, vidieť iné mesto, zažiť niečo spoločné starší a mladší animátori. Učiť sa “ťahať za jedno lano”, a pritom zažiť aj zábavu a duchovne sa obnoviť. Duchovnú obnovu si pre mladých pripravil salezián Matej Ivanič na tému modlitba.

Pre mnohých animátorov bola jedným z najsilnejších zážitkov návšteva Luníka IX.

“Najviac sa mi páčila návšteva luníku, vďačnosť detí čo tam žijú a odvaha a láskovosť saleziánov,“ opísal svoje pocity jeden z animátorov.

“Najsilnejší okamih bol, keď ku mne pribehlo jedno z detí počas návštevy luníku a objalo ma. Radosť, ktorú som cítila sa nedá opísať,“ podelila sa s nami animátorka.

Na trénovanie spolupráce a prekonávanie vlastných hraníc animátorom poslúžila mestská hra v Košiciach. Jej súčasťou bolo plnenie rôznych výziev ako napríklad – zablahoželať manželskému páru, zahrať na orgáne v Dóme sv. Alžbety, či blokovať na pokladni v obchode.

“Osobne sa mi asi najviac páčila mestská hra, kde sa podľa mňa každý prekonal a aspoň trocha vystúpil zo svojej komfortnej zóny,” zhodnotil jeden z účastníkov.

Obohatením pre mladých bola aj beseda s košickými animátormi, či prezentácia Bašky Okrúhľanskej o výhodách a úskaliach digitálneho sveta.

Okrem týchto veľkých zážitkov si animátori zo strediskovej školy odnášajú aj utužené a prehĺbené vzťahy medzi generáciami.

“Viac sme sa spoznali, možno naviazali nové priateľstvá a určite zažili spolu kopec srandy, plus sme sa mohli niečo naučiť jedni od druhých,“ dodala na záver jedna účastníčka.

Klaudia Spodniakova a Vlado Plášek SDB

Fotogaléria

2. - 4. 6. 2023

dátum

Košice

miesto

Tadeáš Zázrivec

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.