Počas víkendu si futbaloví fanúšikovia prišli na svoje

Naše oratko sa po roku opäť stalo dejiskom celoslovenského finále Kamy. 

V sobotu sa hrala kategória U15 a následne v nedeľu kategória U19. Akcia, tak ako každý rok, prilákala mnohých nadšencov futbalu, čo dotváralo skvelú atmosféru. Program bol nabitý, preto v každú chvíľu bolo o zábavu postarané. 

Po skupinovej časti sa v kategórii U15 vo finále stretla domáca Banská Bystrica a Bardejov. Po nerozhodných 20 minútach Banská Bystrica rozhodla v penaltovom rozstrele a tak obhájila svoj víťazný titul. 

Slová banskobystrického kapitána Michala Hajkovského:

„Hra bola vyrovnaná a napätie vysoké. So stavom 1–1 sme išli na penalty. Pod veľkým nátlakom sa nám podarilo zdolať Bardejov 4-2 a penaltovým rozstrelom sme si obhájili titul majstra Slovenska.” 

Kategória U19 bola taktiež zaujímavá. Každý tím išiel do každého zápasu s perfektným nasadením. Všetky zápasy ale smerovali k napínavému finále medzi Košicami a Námestovom. Oba tímy dali zo seba všetko a napokon sa Námestovo tešilo z výhry 2:0.

Kama bola zas a znova skvelou akciou kde sa všetci stretli a pozreli si dobrý futbal. Dúfame že história kamy bude aj naďalej pokračovať u nás v Banskej Bystrici a zažijeme ďalšie skvelé zážitky.

Matej Lukáč

Fotogaléria

6. - 7. 5. 2023

dátum

salezko

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.