Čo nás desí a čo teší na našich vzťahoch?

Môže byť žiarlivosť vo vzťahu aj dobrá? Čoho sa vo vzťahu najviac bojíme a čo nás naopak na našich vzťahoch najviac teší? Ako vybudovať dôveru vo vzťahu?

Odpovede na tieto otázky hľadali mladí vysokoškoláci a pracujúci s pomocou Iva Štofeja. Už po tretí krát sa stretli na chate s názvom “Chcem, ale nemôžem”.

„Počas víkendovej chaty sme sa veľa rozprávali o téme žiarlivosti a jej vplyve na vzťahy. Páčila sa nám nenútenosť a spontánnosť „prednáškových“ blokov a príjemné prelínanie Ivovho výkladu a debát. Ivo nás nadchol svojím triezvym pohľadom na vážne témy, ktorý bol okorenený jeho vtipnými poznámkami. Zhodli sme sa na tom, že žiarlivosť nikdy nie je prospešná a často býva pre vzťahy deštruktívna,“ podelili sa Zuzka a Artem, ktorý sa na chate zúčastnili prvýkrát.

Celá chata sa niesla v pokojnom duchu. Nechýbal ani duchovný program, dobré jedlo, hudba a na záver film s myšlienkou.

„Potešilo nás, že okrem žiarlivosti a strachov, ktoré vo vzťahoch prežívame, sme sa mohli pozdieľať aj o tom, čo nás na našich vzťahoch teší. Veľmi sme si užili psychický oddych, duchovné posilnenie a domácu atmosféru chaty. Okrem nášho vzťahu sme si upevnili aj vzťahy v spoločenstve a a tešíme sa na ďalšiu príležitosť stráviť spolu čas,“ dodali na záver opäť Zuzka a Artem.

Veľká vďaka patrí hlavne organizátorovi Ivovi Štofejovi a všetkým zúčastnením, ktorý sa podielali na tomto pre mnohých nezabudnuteľnom víkende.

Agáta Širáňová

Fotogaléria

17. - 19. 3. 2023

dátum

Banská Belá

miesto

Agáta Širáňová

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.