Po 3 rokoch opäť spolu pod oporným múrom

Zimné bundy, hrubé šály, teplé rukavice a červené líca. Toto všetko nám ukazuje že najkrajšie obdobie v roku je skoro tu. A ako lepšie začať december než oslavou Sv. Mikulaša?
1. decembrovú nedeľu sme ako každý rok mali možnosť osláviť tento sviatok opäť pod oporným múrom. Táto akcia bola spojená s trhmi, kde si každý určite prišiel na svoje. V ponuke boli koláčiky, klobásky, punč, kapustnica, palacinky a kopa iných dobrôt.
Výťažok z trhov išiel na zveľadenie spoločných priestorov v Sásovej. Akciu sprevádzal bohatý program, kde sme mohli vidieť folklórne súbory, úžasné spevácke výkony, recitacie a ďalšie skvelé vystúpenia. Neskôr sa už deti mohli tešiť na príchod Mikuláša. Ten prišiel a spolu zo svojimi anjelikmi obdaroval vyše 200 detí.
„Napriek ohromnej zime a technickým problémom sa nám Mikuláša podarilo privítať s otvorenou náručou a teplým punčikom,“ zhodnotil akciu jeden z moderátorov, Juraj Širáň.
„Bol to skvelý pocit vidieť radosť v detských tvárach,“ zhodli sa všetci anjeli.
Rozžiarené sme mohli vidieť nie len tváre detí ale aj tváre dospelých, ktorý sa už spolu s deťmi určite nemôžu dočkať na ďalšie stretnutie s Mikulášom.
Daniela Harajdová
Toto podujatie bolo zrealizované s finančnou podporou mesta Banská Bystrica

Fotogaléria

4.12.2022

dátum

Sásová

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.