Aj animátorská rodina prežila predvianočný čas spoločne

Čas Vianoc je pre mnohých ľudí časom oddychu v kruhu najbližšej rodiny. Všetci sa snažia v tomto období venovať čo najviac času rozhovorom a návštevám svojich blízkych. Podobne je to aj u saleziánskej “Animátorskej rodiny”. 

Rôzne skupiny animátorov, ktoré počas celého roka pracujú na akciách, stretkách, táboroch, sa raz do roka spoločne stretnú na Animátorskom čine roka. Je to čas, kedy si môžu pri dobrom jedle a rodinnej atmosfére konečne oddýchnuť a ohliadnuť sa za uplynulým rokom. 

Tento “klasický” formát Animátorského činu roka – v spojení aj so slávnostnou večerou – sa kvôli pandémií konal po 3 rokoch. 

Vo štvrtok, 22. decembra 2022 sa pri tejto príležitosti zišlo vyše 100 animátorov rôzneho veku. Celý večer bol spestrený hudobnými vystúpeniami animátorov, bratov saleziánov a sestier FMA.

Cieľom Animátorského činu roka 2022 bolo okrem iného ešte viac prepojiť rôzne generácie animátorov a navzájom sa povzbudiť. Starší animátori sa prostredníctvom videa snažili odpovedať na otázku: Čo mi dalo animátorstvo do života? 

Taktiež kvôli pandémii boli špeciálne tento rok vyzdvihnutí a ocenení dobrovoľníci, ktorí sa zmobilizovali a pomáhali seniorom s nákupmi.

Po dlhšej odmlke boli taktiež vyhlásení nový animátor a animátorka roka 2022. Tento rok sa nimi stali Marek Hrabaj a Terézia Mečiarová.

„Musím povedať, že nie som človek, ktorý rád stojí a rozpráva na pódiu. Ale spätne som veľmi povzbudená a vďačná, že sa animátori z nášho strediska rozhodli ma takto oceniť. Ďakujem!“

podelila sa s nami animátorka roka 2022 Terézia Mečiarová, ktorá bola zároveň aj jednou z organizátorov tejto akcie.

„Pri chystaní AČR sme sa veľa nasmiali, aj keď posledné minúty pred začatím boli naozaj stresujúce,“ dodala.

„Za ocenenie animátora roka som vďačný. Ďakujem všetkým, ktorý pracujú s deťmi a mladými, ďakujem tiež tým, ktorí sa akýmkoľvek vhodným spôsobom snažia pomáhať ľuďom. Hlavne však ďakujem Pánu Bohu,“

vyjadril sa animátor roka 2022, Marek Hrabaj.

„Ak sa nám teda s Božou pomocou darí dosiahnuť to, že by čo i len jeden jediný človek, jeden mladý človek mal na tvári úsmev a smeroval by k Láske, tak to je naozaj veľká vec. Je to neporovnateľne viac ako ľudské ocenenia. Som rád a vďačný za to, že môžem byť súčasťou tejto misie,“ dodal na záver opäť Marek.

Agáta Širáňová

Fotogaléria

22. 12. 2022

dátum

salezko

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.