Sklamanie i eufória radosti počas futbalového víkendu v Bratislave

Futbalisti z bystrického Salezka strávili predposledný novembrový víkend v hlavnom meste.
V Bratislave sa konal tradičný turnaj KAMA. Reprezentanti v dvoch kategóriách súperili o postupovépriečky do celoslovenského futbalového finále, ktoré sa uskutoční už tradične v máji v Banskej Bystrici.

Výber starších sa turnaja zúčastnil počas Dňa boja za slobodu a demokraciu. Mierne oklieštený tím, ktorý laboroval so zraneniami chcel nadviazať na výborné výkony, ktoré ho v posledných rokoch sprevádzali. Bolo však vidieť, že kvalita sa každým rokom zvyšuje a žiadny súper nie je ľahký. Po bojovných výkonoch a celkovej jednej výhre a troch prehrách v skupine nezvládli ani boj o celkové siedme miesto, a tak turnaj ukončili na ôsmom mieste.

Mladší naopak preukázali, že v Bystrici opäť vyrastá kvalitný výber. Po úvodnom losovaní bolo desať tímov rozdelených do dvoch skupín, z ktorých najlepší postupovali priamo do semifinále a zvyšné tímy hrali baráž o nasledujúce vyraďovacie kolá. Po niektorých vyrovnaných zápasoch, ale i jednoznačných výkonoch postúpili hráči Salezka z prvého
miesta priamo do semifinále, kde si počkali na svojho súpera. Sily si nakoniec zmerali s výberom z Mamateyovej. Rovnako, ako zápas v skupine, ktorý vyhrali jednoznačne 7:1 aj druhý zápas ukázal silu mladšieho výberu. Po víťazstve 5:1 nebolo o postupe do finále pochýb.

Finále, plné emócií, prehlušované hukotom divákov, ponúklo napínavý, vyrovnaný zápas. Súboj proti Žiline KŠK sa podarilo rozhodnúť Tadeášovi Ferencovi až v samotnom závere. Po výslednom skóre 4:3 sa tak Banská Bystrica tešila z víťazstva po dlhých dvanástich rokoch. Spolu s víťazným pohárom si domov zobrali sošku Dominik Ďaďan za najlepšieho strelca turnaja so štrnástimi gólmi a Tadeáš Ferenc za osobnosť turnaja.

Kvalifikačné kolo KAMY sa neštandardne konalo v Bratislave, nakoľko bežný usporiadateľ z Dubnice tento rok nemal možnosť turnaj organizovať. Ďakujeme usporiadateľom z bratislavských stredísk Mamateyova a Miletičova, že umožnili zúčastniť sa turnaja a zmerať si sily s ostatnými výbermi stredísk. Organizačný tím CFF KAMA sa na všetkých postupujúcich teší v máji.

Ivan Bernát, Šimon Hajkovský

Fotogaléria

17. - 19. 11. 2022

dátum

Bratislava

miesto

Vlado Plášek, SDB

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.