Opäť poznáme don Bosca o kúsok viac

V piatok 14. 10. sa partia animátorov vybrala na chatu v Banskej Belej. Unavení po celom týždni, ale s veľkým odhodlaním, zakúsili prvú Strediskovú školu animátorov v tomto školskom roku. Na ceste nechýbala zábava v podobe stretnutí sa s divou zverou či iné milé príhody.

Celá chata sa niesla v duchu pohodovej atmosféry. Animátori mali možnosť duchovne pookriať počas duchovnej obnovy, ktorá bola na tému “Biblia”. Mladých prišiel pozdraviť a povzbudiť aj salezián a misionár Peter Lorenc. 

Počas víkendu nemohol chýbať ani zábavný program, pri ktorom sa všetci animátori trochu odreagovali a vyčistili si hlavy. Mnohí z nich to veľmi odcenili:

„Najviac sa mi páčil voľný čas po večeroch s kamošmi, počas ktorého sme sa dosť zabavili,“ zhodnotil Juraj Širáň.

Aby animátori postupne napredovali aj vedomostne, v rámci víkendu sa venovali téme 4 piliere saleziánskeho domu. Zoznamovali sa so saleziánskymi svätými a blahoslavenými. 

„Dozvedel som sa veľa nových vecí o týchto ľuďoch, čo si myslím, že ma dosť obohatilo,“ dodal animátor Juraj Širáň.

Vďaka Jurajovi Holdošovi spoločne rozoberali problematiku riešenia konfliktov. Tieto vedomosti budú mať následne možnosť využiť nielen vrámci animátorskej služby, ale aj v bežnom živote.

„Čas s animátormi si vždy veľmi užívam a ani táto SŠA nebola výnimkou. Boli na krásnom mieste, jedli sme výborné jedlá, nasmiali sme sa, rozprávali do noci. A okrem toho sme aj o niečo viac spoznali Don Bosca,“ opísala svoje pocity animátorka Tereza Mečiarová.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave, a samozrejme Bohu, že nám zariadil nádherný čas s tými, ktorých máme radi.

Veronika Monišová

Fotogaléria

14 - 16. 10. 2022

dátum

Banská Belá

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.