Farské oznamy na 27. nedeľu v období cez rok – 2. 10. 2022

  1. Dnes bude prvé stretnutie birmovancov. Stretnutie začne o 17.00 v Salezku.
  2. Dnes a zajtra prebieha 40 hodinová adorácia. Začala ráno o 7.00 a po sv. omšiach o 12.30 bude pokračovať s vyloženou sviatosťou oltárnou. Ukončí sa sv. omšou v pondelok o 22.00. Pozývame vás k modlitbe pred sviatosťou a prosíme, aby ste si zobrali aj konkrétny čas modlitby a ten zapísali do hárkov, ktoré sú vo vestibule kostola. Úmysel adorácie je za pokoj na Ukrajine, Rusku, za šťastné rodiny, mládež, chorých, nezamestnaných a vaše úmysly.
  3. Každoročne sa celá farnosť stretávame na Dni farnosti v máji. Pozývame vás na druhú akciu v roku, ktorá by mohla byť stretnutím detí, mladých, animátorov, rodín, starších a dôchodcov.  V sobotu 8.októbrachceme spoločne putovať za Pannou Máriou na Staré Hory. Spoločne sa pomodlíme ruženec o 12:30  a  o 13:00 budeme sláviť sv.omšu.  Pôjde sa pešo zo Španej doliny, po ceste budú aj úlohy pre deti. Pôjde sa na bicykli od Salezka. Autobusom sa nepôjde, keďže nebol záujem o túto možnosť. Všetky informácie nájdete na plagáte alebo u Mateja Ivaniča sdb. Pre lepšiu organizáciu a prepravu poprosíme vyplniť dotazník ( aj bez vyplnenia sa môžete pridať pešo, cyklisti povinné, kvôli počtom):https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVuLC7HURaC9liY2Lx3ES-eSk-797i4fF0LaXBNf87w6l7Pw/viewform
  4. Ponúkame dospelým, ktorí nie sú pokrstení alebo ešte neboli na sv. prijímaní, nech sa prihlásia na fare, aby sme mohli začať s prípravou.
  5. Kto má záujem začať s prípravou na vstup do saleziánskej rodiny ako salezián spolupracovník alebo spolupracovníčka, nech sa prihlási u Iva Štofeja.
  6. Mesiac október je mesiacom ruženca. Preto vás pozývame k modlitbe ruženca spolu s komunitou bratov a sestier od utorka do piatku po večernej sv. omši.
  7. V piatok je prvý piatok v mesiaci. Povzbudzujeme všetkých ku sviatosti zmierenia.
  8. Dnes je zbierka na energie.
  9. Na budúci týždeň upratuje skupina mladých č.2.
  10. Pozývame všetkých chlapcov k službe pri oltári. Mladších 1.-2. r zš s doprovodom ocka kvôli pomoci a poriadku pri oltári. Od utorka začíname miništrantskú súťaž. Miništranti sa môžu zapísať u Vlada Plášeka alebo Mateja Ivaniča.

Liturgické oznamy

V utorok je spomienka sv. Františka Assiského.

V stredu je spomienka sv. Faustíny Kowalskej, panny.

V piatok je spomienka Ružencovej Panny Márie.

Budúca nedeľa je dvadsiata ôsma nedeľa v cezročnom období.