Zažili tábor v plnej jeho dĺžke

Prekonávanie hraníc, spoznávanie ľudí v kritických situáciach, učenie sa spolupracovať, nadväzovanie nových vzťahov. Týmto alebo podobnými slovami by možno v skratke opísali druhý týždeň prázdnin účastníci zážitkového tábora. Bol to neobyčajný týždeň, ktorý sa odohrával v čase Rímskej ríše. Účastníci mali možno zakúsiť aké je to užívať si krásy svetského života, ale aj aké náročné to mali prví kresťania. Ako je už pre tento typ táboru známe, bol plný výziev a prekonávania sa vo viacerých oblastiach. Jednou nemalou výzvou bola noc pod holým nebom, počas ktorej sa okrem prípravy jedla a miesta na spanie musela každá skupina postarať o ustrážie si svoje územie pred nepriateľmi.

 

„Čo sa týka programu, myslím si, že bol veľmi pestrý a zaujímavý! Aj ja sama by som si ho rada prešla ako účastník,“ podelila sa s nami animátorka Aďka Benčatová.

 

„Pre mňa to boli skvelé zážitky a skúsenosti či už duchovné, praktické alebo vzťahové, ktoré mi dali veľa do života. Najviac sa mi páčilo, že sme mali zaujímavé duchovné témy, o ktorých nerozmýšľame každý deň a aj veľa aktivít, pri ktorých sa upevnili vzťahy. Mohli sme sa porozpravať, prekonávať sa a hľadať v čom sme dobrí. Mali sme aj veľa dobrých animátorov, obetavých a pozorných voči všetkým,“ podelila sa s nami o svoje dojmy účastníčka Sandra Gurová.

„Veľmi sa teším, že sa nám po 3 rokoch podarilo mať tento tábor celý týždeň, nie iba 4 dni ako minulý rok. Zvlášť s takouto dobrou partiou animátorov aj detí. Som veľmi rada, že som mohla byť toho súčasťou. Taktiež som poctená, že sme aj takto mohli stráviť s Jožkom Špalekom posledný týždeň jeho pôsobenia v Salezku, “ doplnila na záver Aďka Benčatová.

Agi Macková

Toto podujatie bolo podporené z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje                IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Fotogaléria

10 - 16. júl 2022

dátum

Hotel Bartoška

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.