Farské oznamy na 5. Veľkonočnú nedeľu – 15.5.2022

  1. Budúcu nedeľu sú v našej farnosti hody. Pri príležitosti oslavy Panny Márie Pomocnice, patrónky našej farnosti, sme pre Vás prichystali tradičný DEŇ FARNOSTI. Tento deň chceme osláviť v rodinnom duchu pekným popoludním plným hier, chutného jedla, zábavy a spoločným posedením v našom stredisku. Preto túto nedeľu sv. omše o 9:00 a o 11:45 hod. nebudú, ale stretneme sa všetci na slávnostnej sv. omši o 10:30 hod. na ihrisku za saleziánskym strediskom. Úmysly sv. omší budú slávené na spoločnej sv. omši. Po sv. omši sa už môžete tešiť na spoločný obed a občerstvenie, takže v tento deň môžete varenie doma vynechať. Na sv. omšu možno prísť v športovom oblečení, aby ste sa po nej nemuseli vracať domov. V Deň farnosti bude možné zakúpiť si rôzne prekvapenia a občerstvenie. Kto by chcel prispieť do spoločného pohostenia, môže priniesť nejaký koláč. Prvá ranná sv. omša a večerná sv. omša budú v normálnych časoch v kostole.
  2. Keďže Deň farnosti obnáša aj veľkú prípravu pred samotnou akciou, tak potrebujeme cca 30 chlapov, ktorí by v sobotu o 17:00 pomohli s manuálnou prípravou Dňa farnosti. Ak plánujete prísť pomôcť, tak sa zapíšte v sakristii, aby sme vedeli koľko chlapov ešte treba zohnať.
  3. Zbierka na seminár z minulej nedele bola vo výške 460€. Za vaše milodary ďakujeme.
  4. Dnes poobede o 18:00 hodine spúšťame prihlasovanie na naše letné akcie. Bližšie informácie k akciám sú už na našej stránke.
  5. Dnes začína deviatnik k Panne Márii Pomocnici kresťanov. Spoločná modlitba deviatnika bude vždy pri večernej sv. omši pred požehnaním.
  6. Srdečne pozývame všetkých otcov a maminy na online RODIČKO. Vysielame na našom webe v stredu 18. mája o 19:00 hod. Psychoterapeutka a lektorka Denisa Zlevská predstaví tému NÁVYKY ŠTASTNÝCH RODÍN.
  7. O týždeň v piatok 20. mája bude prebiehať v priestoroch Salezka darovanie krvi. Záujemcovia o darovanie krvi sa musia registrovať v čase od 8:00 do 10:00. Darovať krv vo veku 18-60 rokov. Pred darovaním krvi treba piť veľa tekutín a ráno sa treba najesť (nie tučné jedlá).
  8. O týždeň v piatok sa takisto uskutoční májové stretnutie miništrantov, počas ktorého sa pripravíme aj na Deň farnosti. Stretneme sa o 17:00 pred Salezkom.
  9. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 3.

Liturgické oznamy

Budúca nedeľa je 6. Veľkonočná nedeľa.