Aj naše dievčatá sa zúčastnili tanečnej súťaže

Akcia Teen dance, ktorá bola tohto roku netradične uskutočnená v máji, vyvrcholila 21. 5. 2022. Predchádzali jej mnohé prekážky spojené s koronou kvôli čomu sa v oficiálnom termíne nemohla uskutočniť naživo ale len v online podobe poslaním videí a ich neosobným ohodnotením. Našťastie však aktuálna situácia umožnila jej uskutočnenie a tak sa aj z nášho strediska vypravili 3 dievčenské stretká na súťaž do Bratislavy.

Tejto akcii predchádzali mnohé prípravy a nácviky v našom stredisku. Dlhé, vyčerpávajúce tréningy a taktiež stretká navyše. Ale drina priniesla svoje ovocie… V piatok poobede sme sa spolu vybrali vlakom do Bratislavy. Cesta trvala približne 4 hodiny ale ubehla nám rýchlo vďaka príjemnej spoločnosti. Po príchode sme sa rozdelili na dve skupiny. Prvá skupina sa rozhodla navštíviť Bratislavský Aupark. Druhá skupina si vybrala prechádzku po bratislavskom Starom námestí. Večer sme sa stretli v saleziánskom stredisku na Mamateyovej. Dobre sme pokecali, najedli sa, precvičili choreografie a išli sme spať, lebo na nastávajúci deň nás čakalo mnoho programu. Okolo 10:00 sa začali tanečné workshopy na Škole Svätej Rodiny. Dievčatá si vyskúšali mnohé druhy tanca. Na obed nás už čakala pizza, na ktorej sme si všetky, po náročnom tréningu, dobre pochutili. Vyvrcholením bola tanečná súťaž, v ktorej si zatancovali dievčatá zo stredísk na celom Slovensku. Naše dievčatá zo stretka ,,Skromné deti slnka“ sa umiestnili  na 3. mieste a dievčatá zo stretka ,,Ladies“ na 4. mieste v kategórii skupín. Atmosféra bola veľmi príjemná a bolo cítiť, že si dievčatá navzájom prajú výhru. Po ukončení sme sa zbalili a vybrali sa na cestu späť. Vo vlaku panovala tanečná nálada a preto nechýbali ani tance v uličkách vlaku.

Dievčatá si tento výlet veľmi užili a my s nimi. Aj napriek mnohým kritickým situáciám sa nám podarilo všetko šťastlivo zvládnuť. Máme za čo ďakovať a myslím, že najväčšiu vďaku si zaslúži naša sestra Mery, ktorá bola naším sprievodcom a anjelom strážnym. Ďakujeme za krásny výlet.

Veronika Monišová

Fotogaléria

20.5.2022-21.5.2022

dátum

Bratislava

miesto

Juraj Bartoš

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.