Farské oznamy na kvetú nedeľu – 10.4.2022

  1. omše a obrady vo Veľkom týždni 2022:
    Na Zelený Štvrtok bude u nás sv. omša len o 18:30 hod. Potom bude nasledovať poklona najsvätejšej sviatosti do 21:00 hod.

Na Veľký Piatok bude v našom kostole modlitba ranných chvál a posvätného čítania o 8:00 hod. Obrady veľkého piatku začnú o 17:00 hod. Potom bude nasledovať poklona pri Božom hrobe do 21:00. Po obradoch bude tiež mládežnícka krížová cesta 19:30. V prípade priaznivého počasia – na Bučičí nad Sásovou.

Na Bielu Sobotu začneme modlitbou ranných chvál a posvätného čítania o 8:00 hod. Potom bude pokračovať adorácia pri Božom hrobe až do večera, do 19:45 hod. Veľkonočná vigília sa začne o 20:00 hod.

  1. Počas slávenia veľkonočného trojdnia za obvyklých podmienok môžeme získať úplné odpustky.
  2. Obrady Veľkého piatku a Bielej soboty budeme vysielať aj online cez náš YouTube kanál.
  3. Veľký piatok je dňom pokánia v celej Cirkvi: prísny pôst a zdržovanie sa mäsitého pokrmu. (zdržovanie sa mäsitého pokrmu sa nedá nahradiť v tento deň iným skutkom pokánia ako to je možné v piatky). Dospelí môžu jesť iba 3x za deň, z toho len raz dosýta. Výzva zdržiavania sa mäsa sa týka tých, ktorí dovŕšili 14-ty rok života a zaväzuje všetkých plnoletých až do začatia  60-ho roka života.
  4. Požehnanie veľkonočných pokrmov bude v nedeľu po každej sv. omši podľa potreby.
  5. Počas celého Veľkonočného obdobia sa budeme modlievať modlitbu „Raduj sa nebies kráľovná“. Táto modlitba nahradí modlitbu „Anjel Pána“.
  6. Na Veľký Piatok pozývame rodiny na krížovú cestu rodín. Stretávame sa o 10:30 pri prvom zastavaní pod Kalváriou.
  7. Na Veľkonočný pondelok o 16:00 v našom kostole dvanásť ľudí z našej farnosti zloží prísľuby a stanú sa saleziánmi spolupracovníkmi. Pozývame vás na túto slávnosť.
  8. Dnes poobede bude v našom kostole veľké spovedanie pred Veľkou Nocou. Spovedať sa bude od 15:00 do 17:45, kedy začína krížová cesta.
  9. Nácvik pre miništrantov bude na Zelený štvrtok o 17:30. Zvyšné časy nácvikov si povieme na tomto prvom ohlásenom nácviku.
  10. Zbierka na pomoc prenasledovaným kresťanom a vojnovým utečencom z minulej nedele bola vo výške 450€. Pán Boh zaplať za vašu štedrosť.
  11. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 6.

Liturgické oznamy

Štvrtok je Pamiatka Pánovej večere.
Piatok je Veľký Piatok.                                                            Sobota je Svätá Sobota.
Budúca nedeľa je Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania.