Chcem, ale nemôžem

„Viem milovať? Čo môžem tomu druhému ponúknuť?“ aj toto boli otázky, nad ktorými sa cez víkend mohli mladí na akcii Chcem, ale nemôžem zamýšľať.

Prvý ročník akcie „Chcem, ale nemôžem“ sa konal posledný marcový víkend. Táto chata sa uskutočnila až na druhý pokus, pretože prvý znemožnili epidemiologické opatrenia. Účastníkom bola predstavená ako chata s témou pred-predmanželskej prípravy. Zúčastniť sa mohli všetci slobodní, teda zadaní i nezadaní vysokoškoláci až po mladých pracujúcich. Táto akcia, bola pre viacerých účastníkov veľmi príjemná aj z dôvodu dobrej partie, čo nám potvrdila aj animátorka Daniela Slašťanová:

„Veľmi ma potešilo, že sme sa po dlhej dobe stretli na chate a mohli spolu stráviť čas, bolo to super!“

Celý víkend sa niesol najmä v duchu veľkej pohody a dobrej partie. Počas víkendu mali mladí možnosť spoločne s Ivom Štofejom SDB diskutovať nie len na tému vzťahov počas chodenia a v manželstve, ale aj o hľadaní svojho životného partnera. Okrem iného, mali čas budovať aj vzťah s Bohom prostredníctvom sv. omše, modlitby ruženca a mnohí využili aj možnosť svätej spovede.

„Pre mňa osobne bol čas na tejto chate veľkým požehnaním. Bol to čas naozaj podnetný. Čas obnovy a načerpania pokoja, radosti a vzťahu – s Ježišom a s mojou drahou Klárou.“

Takto opísal svoje pocity z víkendu Peter Paluš.

Na záver sa so svojimi dojmami podelila aj Monika Ondrejková:

„Myslím, že chata uplynulý víkend bola veľkým osviežením pre všetkých, ktorí sme sa tam po dlhom čase kovidu stretli. Veľmi oceňujem nápad, vytvoriť takúto príležitosť, sa stretnúť, ale aj obohatiť témou o vzťahu pred manželstvom. Som rada, že si Saleziáni opäť našli cestu aj k staršej generácii animátorov, z ktorých viacerí už v Salezku netrávia toľko času ako kedysi.“

Fotogaléria

25. - 27. marec 2022

dátum

Banská Belá

miesto

Agi Macková, Pauli Mäsiarová FMA

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.