Farské oznamy na 2. nedeľu v období cez rok – 16. 1. 2022

  1. Chceme vás informovať, že sa zmenili opatrenia pre bohoslužby. Všetky sv. omše ostávajú v režime OP. Čiže do kostola môžu ísť zaočkovaní a prekonaní (nie viac ako 180 dní). Deti do 12 rokov sa považujú za očkované. Takisto sa navýšili počty veriacich na bohoslužbách. Na sv. omšiach bez spevu bude môcť byť 250 ľudí a na sv. omšiach, kde je zbor alebo kantorka, tak 125 ľudí. V nedeľu sme za tiché sv. omše určili sv. omšu o 7:30 a 18:30. Na tieto sv. omše sa zmestí najviac ľudí.
  2. Kvôli navýšeným počtom rušíme sv. omše v piatok o 17:00 a v nedeľu o 17:00.
  3. Dôležité pravidlo je, že všetci v kostole musia sedieť a je potrebné, aby ste si zabezpečili medzi sebou minimálne jedno voľné miesto. Stále platí, že sa pri vstupe do kostola musíte preukazovať, ale už sa netreba zapisovať na papier.
  4. Kostol (miestnosť pre matky s deťmi) ostáva otvorený pre osobnú modlitbu každý deň, tak ako bolo do teraz.
  5. Sv. prijímanie budeme mimo sv. omše rozdávať každý deň už len od 17:30 do 18:00.
  6. Sv. omša online bude od budúceho týždňa už len v nedeľu o 9:00.
  7. Od utorka je naše stredisko taktiež otvorené pre prezenčnú činnosť. Bližšie informácie poskytnú deťom animátori a tréneri a súhrn opatrení nájdete aj na našej stránke.
  8. O týždeň v sobotu bude januárové stretnutie IMOS, ktoré začína sv. omšou o 15:30 v kostole. Na sv. omšu môžu prísť aj rodičia v režime OP, ale po sv. omši bude stretnutie len pre deti. Prosíme rodičov, aby deti pred stretnutím otestovali domácimi antigénovými testami.
  9. V sobotu, 22. januára už začíname deväťdňovú duchovnú prípravu na sviatok nášho zakladateľa, sv. dona Bosca. Budú viaceré formy deviatnikov. V kostole sa budeme deviatnik modliť po skončení večerných sv. omší. Takisto na našej facebookovej stránke, YouTube a instagrame každý deň zverejníme jedno video, nie len pre mladých, na tému „Don Bosco dnes“. Animátori a saleziánska rodina budú mať možnosť modliť sa deviatnik spoločne cez ZOOM- informácie im prídu.
  10. Okrem spomínaného deviatnika je možné sa povzbudiť svedectvami deviatich ľudí z našej farnosti, ktorí sa nám budú od 22. januára, kedy začína deviatnik, každý deň prihovárať prostredníctvom videí a podelia sa o tom, za čo sú vďační Don Boscovi. Videá budeme púšťať po skončení sv. omše a nájdete ich tiež na sbb.sk, youtube a na našej facebookovej stránke.
  11. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 2. Upratovať sa bude v pondelok o 16:00.

Liturgické oznamy

V piatok je spomienka sv. Agnesy, panny a mučenice.
V sobotu je spomienka bl. Laury Vicunovej, dievčaťa.
Budúca nedeľa je tretia nedeľa v cezročnom období- Nedeľa Božieho slova