Zboristi prehĺbili svoj vzťah k hudbe

Po niekoľkých rokoch sa konečne uplynulý víkend 5.-7.11. podarilo stretnúť aj našim mladým zo zboru STAGG, ktorí pravidelne obohacujú nedeľné a piatkové omše. Zborové sústredenie sa odohrávalo na chate Ranč, ktorý opäť neochudobnil zboristov ani o nádheru okolitej prírody a slnečné počasie. Náplňou programu bolo nie len utuženie starých či nových vzťahov, no zboristi sa naučili niekoľko nových piesní, na ktoré sa môžete tešiť už v blízkom čase na mládežníckych svätých omšiach. Dalo by sa povedať, že zborové chaty sú výnimočné nielen náplňou programu, no viacerí účastníci sa zhodli, že toľko smiechu a zábavy, dokonca aj pri učení pesničiek, na žiadnej chate ešte nezažili.

Marek Hrabaj: “Na staggovej chate sa mi vždy páči prepojenie viacerých vekových kategórií, vďaka ktorým cez celý víkend panuje parádna atmosféra, ktorú si vieme medzi sebou vytvoriť ako pri programe, tak aj pri zborových skúškach.”

Veronika Monišová: “Neviem povedať, čo sa mi páčilo najviac (lebo toho bolo veľa), ale čo by som tak rada spomenula je, že atmosféru, ktorá tam panovala, som na chate ešte nezažila.”

Víkend strávený na STAGG chate bol pre zboristov dlho očakávaný a tiež veľmi dôležitý, aby vedeli načerpať “nový dych”, do ich ďalšej obetavej a pravidelnej činnosti. Spätne si však uvedomujú, že tento spoločný čas bol naozaj požehnaný aj vďaka deviatniku k svätej Cecílii, ktorým si vyprosovali predovšetkým zdravie. Špeciálnym prekvapením pre zboristov bolo video, v ktorom viacerí mladí, aj starší chceli pár slovami pozdraviť a potešiť zboristov, ale aj povzbudiť ich v pravidelnej činnosti. Jedným z nich bol práve salezián don Juraj Kovaľ, ktorý ešte pred pár rokmi obohacoval zbor ako jeho spoluvedúci.

Veľká vďaka patrí aj don Ivovi Štofejovi, ktorý už dlhoročne duchovne sprevádza náš STAGG a tento víkend zboristov potešoval svojou prítomnosťou nielen ako kňaz, ale aj ako skvelý kuchár.

Branislav Schwarz a Monika Ondrejková

Fotogaléria

5.-7.11. 2021

dátum

Ranč

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.