Farské oznamy na 34. nedeľu v období cez rok – 21. 11. 2021

  1. Od pondelka platí sprísnenie pravidiel v Covid automate na tri týždne, a to sa dotýka aj našich sv. omší.
  2. Všetky sv. omše budú už len v režime OP– tí, ktorí sú zaočkovaní, alebo tí, ktorí prekonali Covid za uplynulých 180 dní. Kapacita sv. omší v tomto režime je v našej farbe 50 ľudí.
  3. Rozpis sv. omší ostáva ako bol do teraz, s tým, že v piatok je stále pridaná sv. omša o 17:00 a v nedeľu takisto pridávame sv. omšu o 17:00; všetky v režime OP (očkovaní-prekonaní). Pri vstupe sa treba zapísať a preukázať potvrdením o očkovaní alebo o prekonaní ochorenia.
  4. Zmena nastáva aj pri deťoch. Za zaočkované osoby sa považujú len deti do dvoch rokov. Deti od 2 do 12 rokov sa musia pri sv. omši v režime OP preukázať negatívnym AG testom nie starším ako 48 hodín. Samotesty neuznávame, len z oficiálneho odberného miesta.
  5. Ak niekto nespadá do režimu „OP“ alebo sa do kostola nedostane, tak je možné ostať stáť pred kostolom. V tomto prípade prídeme rozdávať sv. prijímanie vonku.
  6. Od pondelka funguje aj Salezko a jeho činnosť v režime OP. To znamená, že dieťa, ktoré príde na stretko či krúžok musí byť buď zaočkovaná (ak má nad 12 rokov), buď prekonala Covid (za uplynulých 180 dní) alebo sa preukáže negatívnym AG testom (platí len pre deti do 12 rokov). Takisto aj v tomto prípade uznávame samotesty.
  7. Budúci piatok od 16:00 bude v stredisku priestor vyrobiť si adventný veniec pre vašu rodinu/domácnosť. Je potrebné priniesť si vlastné ozdoby a sviečky, čečina bude zabezpečená. Vyrobené adventné vence budeme požehnávať počas mládežníckej sv. omše. Podujatie sa uskutoční v režime OP.
  8. Na budúcu nedeľu plánujeme zorganizovať nedeľný rodinný výlet do okolia Starých Hôr. Bližšie informácie budú v oznamoch o týždeň.
  9. Dnes je zbierka na charitu.
  10. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 2.

Liturgické oznamy

V stredu je spomienka sv. Ondreja Dung-Laka, kňaza a spoločníkov, mučeníkov.
Budúca nedeľa je prvá adventná nedeľa.