Farské oznamy na 31. nedeľu v období cez rok – 31. 10. 2021

  1. Ďakujeme všetkým, ktorí dodržiavajú usmernenia k sv. omšiam a dodržujú dané opatrenia. Sv. omše v nasledujúcom týždni (s výnimkou pondelka a utorka) sú ako minulý týždeň. Bližšie informácie nájdete na dverách kostola.
  2. Pondelok je prikázaný sviatok Všetkých svätých. omše budú ako v nedeľu s pravidlami pre bordovú farbu.
  3. V utorok je Spomienka na všetkých zosnulých veriacich. omše budú ráno o 7:00 (základ), 17:00 (základ) a 18:30 očkovaní.
  4. Podmienky získania úplných odpustkov, na ktoré sme boli zvyknutí pominulé roky v tomto období sa toho roku kvôli pandémii opäť upravujú.
  • Úplné odpustky pre tých, ktorí navštívia cintorín a pomodlia sa za zosnulých, ktoré bežne platia len pre dni od 1. do 8. novembra, môžu byť presunuté na ďalšie dni, až do konca novembra. Tieto dni, dohromady osem, si veriaci môžu ľubovoľne vybrať a nemusia súvisle nasledovať za sebou.
  • Úplné odpustky pre tých, ktorí v deň spomienky Všetkých verných zosnulých navštívia kostol alebo kaplnku a pomodlia sa Otče náš a Verím v Boha sa môžu získať v ľubovoľný deň v novembri podľa ľubovôle veriacich.

Okrem snahy vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu (aj všednému) a splneniu vyššie uvedených odpustkových úkonov sa žiada splniť ešte tri podmienky. Hneď ako to bude možné pristúpiť k sv. spovedi, sv. prijímaniu a v čase vykonania odpustkov sa pomodliť na úmysel Svätého Otca (Otčenáš, Zdravas a Sláva Otcu).

  1. Všetkých manželova a dospelých pozývame na druhý termín októbrovej duchovnej obnovy, ktorá bude vo štvrtok o 18:30 v prístavbe kostola.
  2. Po štvrtkovej večernej sv. omši bude animovaná adorácia vedená mladými.
  3. V piatok máme prvý piatok v mesiaci. Povzbudzujeme k sviatosti zmierenia hlavne deti a mládež a všetkých prosíme, aby si spovedanie nenechali len na piatok, ale vyspovedali sa počas týždňa.
  4. A taktiež budúca nedeľa je prvá nedeľa v mesiaci november. Popoludní o 15:00 hod. bude poklona pred Sviatosťou Oltárnou spojená s Korunkou Božieho milosrdenstva.
  5. Kto by chcel z dospelých kresťanov prijať sviatosť birmovania, či inú sviatosť, tak nech sa nahlási u p. farára.
  6. Na budúci týždeň bude zbierka na energie.
  7. Na budúci týždeň upratuje skupina mladých č. 1.

Liturgické oznamy

V pondelok je slávnosť Všetkých svätých.
V utorok je Spomienka na všetkých zosnulých veriacich.
Vo štvrtok je spomienka sv. Karola Boromejského, biskupa.
Budúca nedeľa je tridsiata druhá nedeľa v období cez rok.