Farské oznamy na 30. nedeľu v období cez rok – 24. 10. 2021

  1. Od pondelka 25.10. 2021 je náš okres v bordovej farbe a menia sa aj pravidla bohoslužieb. Kto náhodou nepostrehol význam skratky  OTP – prosíme naštudovať na dverách kostola.
  2. Čo sa týka sv. omší, tak všetky ranné sv. omše od utorka do soboty budú v režime „základ“ a aj sv. omša v piatok o 17:00 bude v režime základ. To znamená maximálne 35 ľudí a zoznam.
  3. Všetky večerné sv. omše od utorka do štvrtku a večerná sv. omša v sobotu budú v režime „OTP“ – 50 ľudí a zoznam.
  4. Piatková večerná sv. omša o 18:30 bude v režime „očkovaní“- 500 ľudí.
  5. Čo sa týka nedele, tak sv. omše o 7:30, 9:00 a 18:30 budú v režime „OTP“ – 50 ľudí a 10:30 a 11:45 budú v režime „zaočkovaní“ – 500 ľudí. Prosíme zaočkovaných, aby využili hlavne sv. omše, ktoré sú len pre zaočkovaných.
  6. Upozorňujeme, že v bordových okresoch je povinné mať v interiéri, čiže aj v kostole, respirátor. Pred kostolom, je povinné mať rúško, ak ste s cudzím človekom na vzdialenosť menšiu ako 2 metre.
  7. O možnosti nedeľnej sv. omše v režime „základ“ sa informujte u p. farára.
  8. Vieme, že tieto obmedzenia môžu byť pre niekoho nepríjemné, ale snažíme sa, aby sa sv. omší mohlo zúčastniť, čo najväčšie množstvo ľudí. Sme veľmi radi, že aj napriek zhoršujúcej sa situácii môže byť kostol otvorený. Presné nariadenia z ministerstva zdravotníctva nájdete na nástenke.
  9. Čo sa týka Salezka, tak od pondelka ide celé stredisko do režimu „OTP“. To znamená, že všetci, ktorí prichádzajú do strediska, či deti alebo dospelí, musia byť zaočkovaní, alebo otestovaní, alebo mať potvrdenie o prekonaní Covidu. Deti do 12 rokov (vrátane) sa považujú za zaočkované osoby. Deťom uznávame aj testy, ktoré si spravia doma (tzv. samotesty), treba si ich odfotiť. V stredisku bude prebiehať len pravidelne organizovaná činnosť- stretká, krúžky…, a takisto je povinný respirátor. Nedeľná káva sa na teraz v našich priestoroch ruší.
  10. Dnes poobede vás pozývame na výlet rodín do okolia Priechodu a Balážov. Pôjde sa vlastnými autami o 13:30 spred Salezka. Výlet je nenáročný, približne na 3 hodiny.
  11. Na budúcu sobotu pozývame manželov na októbrovú duchovnú obnovu, ktorá bude o 17:00 v prístavbe kostola.
  12. Kto by chcel z dospelých kresťanov prijať sviatosť birmovania, tak nech sa nahlási u p. farára.
  13. Zbierka na misie z minulej nedele bola vo výške 600€. Pán Boh zaplať za vašu štedrosť.
  14. V pondelok upratuje skupina č. 6.

Liturgické oznamy

Vo štvrtok je sviatok sv. Šimona a Júdu, apoštolov.
Budúca nedeľa je tridsiata prvá nedeľa v období cez rok.