Farské oznamy na 23. nedeľu v období cez rok – 5. 9. 2021

  1. Pripomíname, že sv. omše sú už v bežnom bohoslužobnom poriadku. V bežné dni je znova aj ranné sv. omše o 7:00 hod. a v nedeľu aj sv. omša o 11:45 hod.
  2. Dnes je prvá nedeľa v mesiaci september. Popoludní o 15:00 hod. bude poklona pred Sviatosťou Oltárnou spojená s Korunkou Božieho milosrdenstva.
  3. Dnes poobede o 15:00 slávnostne otvárame brány Salezka! Predstavíme Vám našu činnosť a ponuku, deti sa zahrajú pri rôznych hrách a dokonca bude možnosť si aj zasúťažiť rodičia proti deťom. Dnešné otvorenie je  zvlášť dôležité pre všetky deti, ktoré chodili na stretká, alebo na ne chcú chodiť, lebo sa tam budeme do nich nahlasovať a zapisovať. Máme pre Vás pripravenú aj pestrú ponuku bufetu. Pozvané sú celé rodiny. Program bude trvať do 18:00.
  4. Od utorka už budú v Salezku fungovať stretká a krúžky. Časy jednotlivých aktivít sa deti dozvedia na dnešnom otvorení Salezka, alebo ich čoskoro nájdete aj na našej stránke sbb.sk.
  5. Všetkých chlapcov od 3. ročníka až po koniec strednej školy pozývame na krátke stretnutie miništrantov, ktoré sa uskutoční o týždeň v piatok o 17:00 v Salezku. Niečo sa spolu zahráme a predstavíme si, čo zaujímavé nás čaká tento rok a ako budeme fungovať. Stretko je pre už miništrujúcich ale aj pre úplne nových chlapcov, ktorí by chceli takto slúžiť pri oltári.
  6. Dnes je zbierka na energie.
  7. Tento týždeň budú prebiehať dva turnusy duchovných cvičení- pre vysokoškolákov a pre ženy. Spomeňme si na nich vo svojich modlitbách.
  8. Stále sa dá nahlásiť na púť za Sv. Otcom, za ktorým pôjdeme objednaným autobusom 15. septembra na národnú púť do Šaštína. Nahláseným záujemcom oznamujeme, že v Šaštíne nie je zabezpečené sedenie- ak chcete sedieť, tak je potrebné si so sebou zobrať prenosnú stoličku.
  9. Sme radi, že do našich komunít a celej farnosti prišli nové posily v podobe saleziána Ľudovíta Baňoviča, ktorý bude okrem iného učiť na ZŠ Sitnianska a saleziánky Zuzky Šmotlákovej, novej direktorky sestier, ktorá bude učiť na ZŠ Pieninská.
  10. Od dnešného dňa sa v Budapešti koná Medzinárodný eucharistický kongres. Aj táto akcia nám môže pomôcť si prehĺbiť eucharistickú úctu. Zverujeme ju do vašich modlitieb.
  11. Ak si niekto zabudne po sv. omši svoje rúško v kostole, tak si ho môže vyzdvihnúť v sakristii alebo na fare.
  12. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 6.

Liturgické oznamy

V utorok je  spomienka sv. košických mučeníkov.
V stredu je sviatok Narodenia Preblahoslavenej Panny Márie.
Budúca nedeľa je dvadsiata štvrtá nedeľa v období cez rok.