Farské oznamy na 25. nedeľu v období cez rok – 19. 9. 2021

  1. Ďakujeme všetkým, ktorí dodržiavajú usmernenia k sv. omšiam a dodržujú dané opatrenia. Sv. omše v nasledujúcom týždni sú ako minulý týždeň, teda buď v režime „základ“ alebo v režime „OTP“. Ak niekto nevie, ktorá omša je v ktorom režime, tak to nájde vyvesené na dverách kostola. Pripomíname, že na omše v režime „OTP“ je nutné nosiť potvrdenie o očkovaní, testovaní alebo o prekonaní ochorenia.
  2. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili púte za Sv. Otcom do Košíc alebo do Šaštína. Veríme, že celá táto návšteva prinesie jednotlivcom i celej spoločnosti potrebné duchovné ovocie.
  3. O týždeň v nedeľu pozývame rodiny s deťmi na rodinný výlet. Pôjde sa do Kremnických vrchov na vrch Vápenica. Je to stredne náročná trasa. Viac informácii bude v oznamoch na budúci týždeň.
  4. Tento rok opäť rozbiehame duchovné obnovy pre manželov. Budú bývať vždy v posledný štvrtok a sobotu pred prvým piatkom. Aj vo štvrtok aj v sobotu bude tá istá téma a je na vás, ktorý deň si vyberiete, poprípade sa môžete ako manželia rozdeliť na jednotlivé dni. Septembrová duchovná obnova pre manželov bude najbližšiu sobotu 25.9. o 17:00 v prístavbe kostola. Týždeň po nej vo štvrtok bude druhá možnosť sa tejto obnovy zúčastniť.
  5. Vzadu na stolíku nájdete a na našej stránke nájdete prihlášky na novú prípravu na 1. sv. prijímanie. Viac informácii nájdete v samotných prihláškach.
  6. Pozývame všetky duchovné a fyzické matky na modlitbové trojdnie Modlitieb matiekkomunity Útecha, ktoré sa uskutoční v tomto kostole 24.-26.9.2021. Program stretnutia je na nástenke.
  7. Pozývame vás na farskú púť na Staré Hory, ktorá sa uskutoční o týždeň v sobotu 25. septembra. Kto chce ísť peši, tak odchádzame o 8:00 zo Španej Doliny. O 11:00 sa budeme modliť ruženec pri studničke na Starých Horách a o 11:30 tam budeme mať spoločnú sv. omšu. Dá sa prísť aj rovno na Staré Hory.
  8. Povzbudení návštevou a podnetmi Svätého Otca sa rozhodli slovenskí biskupi vyhlásiť na budúcu nedeľu – dňa 26. septembra 2021 – vo všetkých slovenských kostoloch zbierku na pomoc pre núdznych na Kube. Zbierka chce byť jedným z ovocí návštevy Svätého Otca, ktorý opakovane upriamuje pozornosť na bratov a sestry, ktorí majú ťažkosti, zostávajú však prehliadaní.
  9. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 1.

Liturgické oznamy

V utorok je sviatok sv. Matúša, apoštola a evanjelistu.
Vo štvrtok je spomienka sv. Pia z Pietrelciny, kňaza.
V sobotu je sviatok výročia posviacky nášho katedrálneho chrámu sv. F. Xaverského.
Budúca nedeľa je dvadsiata šiesta nedeľa v období cez rok.