Zbehlo nám to až priveľmi rýchlo

Ani tento rok sa neobišiel bez nášho tradičného animátorského výletu a, samozrejme, plánovania na chate pri Banskej Belej. Opäť nás prišlo vyše 50 animátorov a užili sme si ho naplno, v atmosfére plnej prijatia, medzi skvelými ľuďmi.

Program sme mali rozdelený na dve časti. Od nedele večera do utorka sme mali animátorský výlet. Počas týchto skoro troch dní, sme stihli veľa skvelých aktivít. Celková atmosféra výletu bola voľnejšia, s ponukami rôznorodých aktivít. Nezaobišli sme sa bez tradičného hrania „Mäsa“, pozerania filmov, kúpania v Studenci, ale aj skvelého večerného programu. No neskutočne príjemné prekvapenie nám nachystali ostatní animátori, ktorí pre nás objednali niečo ako „Outdoorové Laser Games“. Hrali sme dva tímy proti sebe, a cieľom hry bolo obsadiť si totemy. Bolo to super-akčné, a myslím, že všetci sme sa neskutočne zabavili a prebudili svoje „súťaživé ja“. Aj keď pri posledných hrách po nás stekal pot, tak sme hrali s odhodlaním až do poslednej kvapky! Výlet sme ukončili v utorok poriadnou večernou párty.

Od stredy začínala, síce menej akčná, ale o to viac potrebná časť plánovania. V stredu doobeda sme mali duchovnú obnovu na tému „Príchod pápeža“, kde sme mali čas na rozjímanie v silenciu a na sv. spoveď. Poobede sme sa už naplno začali venovať plánovaniu. Pripravovali sme a vymýšľali fungovanie Salezka v prichádzajúcom školskom roku. Riešili sme stretká, prichádzajúce zmeny v Salezku a celé fungovanie strediska… Plánovanie sme ukončili vo štvrtok večer a v piatok sme už len doupratovali, užili si ešte trošku čas spolu, a šlo sa domov.

Mnohí z nás sme odchádzali s tým, že nám týždeň bol málo, a že by sme ešte chceli tráviť čas spolu… Takže myslím, že môžem povedať, že nám bolo spolu super, a že sme si skvele užili spoločný týždeň na Belej.

Margaréta (Megi) Tomaštiková

Táto akcia bola realizovaná s finančnou podporou mesta Banská Bystrica a z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2021“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Fotogaléria

22.-27.8.2021

dátum

Banská Belá

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.