Farské oznamy na nedeľu Zoslania Ducha Svätého – 23. 5. 2021

  1. Dnešnou nedeľou sa končí Veľkonočné obdobie. Od pondelka, 31. mája, sa znova modlíme modlitbu Anjel Pána.
  2. Veriaci, ktorý sa počas dnešnej slávnosti Zoslania Ducha Sv. zúčastní na verejnom speve alebo recitovaní hymnu Veni Creator, môže za zvyčajných podmienok získať úplné odpustky.
  3. Nastávajúci týždeň môže byť v kostole taký istý počet ako doteraz. Po novom ale môžete ostať stáť pred kostolom. Keďže budeme ružový okres, tak pred kostolom môže po dodržaní všetkých opatrení stáť až 50 ľudí, ktorí sa nezmestia do kostola.
  4. Zbierka na katolícke masmédia minulú nedeľu bola vo výške 250€. Pán Boh zaplať za vaše milodary.
  5. Ak sa niekto nezmestil do kostola na sv. omšu, tak dnes poobede bude možnosť pristúpiť k sv. prijímaniu, poprípade aj k  spovedi. Kostol bude pre tento účel otvorený od 15:00 do 16:00.
  6. Zajtra budeme sláviť slávnosť Panny Márie Pomocnice Kresťanov. Sv. omša bude večer o 18:30.
  7. Od utorka opäť rozbiehame v Salezku stretká podľa usmernení pre hromadné podujatia. Animátori sa ozvú svojím stretkárom s bližšími animátormi.
  8. 24. mája, to je v pondelok, v priebehu dňa pribudnú na našej stránke podrobne rozpísané ponuky, ktoré chystáme počas leta. Môžete si ich pozrieť a máte týždeň na to, aby ste si premysleli, kam svoje dieťa prihlásite. Online prihlasovanie spustíme 1. júna.
  9. Budúcu nedeľu je zbierka na energie.
  10. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do kampane „Staň sa súčasťou príbehu: Zachráňme ihrisko, ktoré spája!“ S radosťou môžeme povedať, že kampaň bola úspešná. Počas 45 dní nás podporilo viac ako 450 podporovateľov a podarilo sa vyzbierať 32 462€. Je to dosť peňazí, aby sa pokryla prerábka ihriska a vyplatili náklady na kampaň. Ešte raz veľká vďaka všetkým, ktorí tým žili, podporili nás, zdieľali ale aj sa za nás modlili. Podrobnú správu z kampane a finančný prehľad nájdete v priebehu týždňa na našej stránke sbb.sk.
  11. Na farský účet ste poslali milodary vo výške 180€. Pán Boh zaplať za vašu štedrosť.
  12. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 5. Upratovať sa bude v utorok o 16:00.

Liturgické oznamy

V pondelok je slávnosť Panny Márie Pomocnice Kresťanov.

V stredu je spomienka Sv. Filipa Neriho, kňaza.

Vo štvrtok je sviatok Nášho Pána Ježiša Krista, najvyššieho a večného kňaza.

Budúca nedeľa je Nedeľa Najsvätejšej Trojice.