Farské oznamy na 4. veľkonočnú nedeľu – 25. 4. 2021

  1. Obnovili sme verejné slávenie sv. omší v pôvodných časoch, avšak na teraz môže byť v kostole len 30 ľudí. Nie je možné ostať ani pred kostolom. Veríme, že čoskoro sa tento počet vďaka ďalším uvoľneniam zvýši. Prosíme seniorov, aby chodili výlučne na rannú sv. omšu a ostatných, aby to rešpektovali. Miesta na sedenie sú v kostole vyznačené. Je zrejmé, že zatiaľ sa nedostane do kostola každý, kto by chcel. Prosíme vás o trpezlivosť a povzbudzujeme vás, aby ste využili aj náš online prenos, ktorý naďalej pokračuje. Viac informácií nájdete na našej stránke a na sociálnych sieťach.
  2. Po skúsenostiach z tohto týždňa upozorňujeme seniorov, že pre nich sú hlavne ranné sv. omše a všetkých, že na sv. omši je potrebné dodržiavať dvojmetrové rozstupy nie len pri sedení, ale aj pri čakaní na spoveď a hlavne pri rozdávaní sv. prijímania. Netreba sa ponáhľať, bezpečnosť je prvoradá.
  3. Dnešná nedeľa je Nedeľou dobrého pastiera, ktorá nás pozýva viac myslieť na všetkých tých, ktorým sú zverení veriaci a na nové duchovné povolania.
  4. Ak sa niekto nezmestil do kostola na sv. omšu, tak dnes poobede bude možnosť pristúpiť k sv. prijímaniu, poprípade aj k  spovedi. Kostol bude pre tento účel otvorený od 14:30 do 16:00
  5. V mesiaci máj sa na konci večernej sv. omše budeme modliť Loretánske litánie. V našich úmysloch modlitby môžeme myslieť na naše prvoprijímajúce deti a birmovancov.
  6. Budúca nedeľa je prvá nedeľa v mesiaci máj. Popoludní o 15:00 hod. bude poklona pred Sviatosťou Oltárnou spojená s Korunkou Božieho milosrdenstva.
  7. Ďakujeme všetkým, ktorí nám už poukázali 2 alebo 3%. Tento týždeň je posledná možnosť tak urobiť. Tlačivá, ktoré treba vyplniť nájdete na našej stránke a po vyplnení ich treba odniesť na daňový úrad. Tiež je možnosť ich do utorka odovzdať nejakému saleziánovi a takéto tlačivá odnesieme na úrad my. Už dopredu vám ďakujeme.
  8. V kampani na záchranu ihriska sa podarilo zatiaľ vyzbierať 15 000€ z celkového plánovaného rozpočtu 22 000€. Stále sa snažíme zohnať zvyšné peniaze. Už dopredu ďakujeme za modlitby, odporúčania, či finančnú pomoc. Prispieť sa dá cez portál StartLab alebo cez našu stránku sbb.sk. Ďakujeme.
  9. V sobotu bol vysvätený nový pomocný biskup nitrianskej diecézy Mons. Peter Beňa, spomeňme si na neho vo svojich modlitbách.
  10. Na farský účet ste poslali milodary vo výške 503€ a 200€ ste prispeli na opravu fasády. Pán Boh zaplať za vašu štedrosť.
  11. Opäť obnovujeme upratovanie kostola. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 1.

Liturgické oznamy

Vo štvrtok je sviatok sv. Kataríny Sienskej, panny a učiteľky Cirkvi, patrónky Európy.

Budúca nedeľa je 5. veľkonočná nedeľa.