Farské oznamy na 2. nedeľu cez rok – 17. 1. 2021

  1. Stále podľa platných hygienických opatrní neslávime verejné sv. omše ani nespovedáme. V prípade ohrozenia života alebo iných záležitosti týkajúcich sa farskej kancelárie, treba kontaktovať pána farára.
  2. Od utorka začíname sláviť online sv. omše aj v iné dni ako v nedeľu. omše budú vysielané z nášho kostola od utorka do soboty o 18:30 a v nedeľu o 9:00.
  3. V piatok, 22. januára už začíname duchovnú prípravu na sviatok nášho zakladateľa, sv. dona Bosca. Jedna z duchovných príprav, ktoré vám ponúkame bude online modlitba deviatnika každý deň na konci večernej sv. omše (v nedeľu na konci omše doobeda).
  4. Okrem spomínaného deviatnika je možné sa povzbudiť svedectvami deviatich ľudí z našej farnosti, ktorí sa nám budú od 22. januára, kedy začína deviatnik, každý deň prihovárať prostredníctvom videí a podelia sa o tom, za čo sú vďační Don Boscovi. Videá budeme púšťať po skončení sv. omše a nájdete ich tiež na sbb.sk, youtube a na našej facebookovej stránke.
  5. V piatok 22. januára si budeme pri sv. omši pripomínať saleziánsku spomienku na blahoslavenú Lauru Vicunovú, mladé dievča, ktoré položilo život za svoju matku.
  6. O dva týždne budeme spoločne sláviť sviatok dona Bosca. Aj napriek tomu, že ho nemôžeme stráviť spoločne, či už pri Don Bosco Show alebo muzikály ako sme boli zvyknutí, tak vám chceme povedať, že aj napriek tomu pre vás s našimi animátormi chystáme rôznu ponuku online aktivít, ktoré vám predstavíme tento týždeň.
  7. Ale už teraz tu máme jednu výzvu pre všetky deti, stretkárov, ale aj rodiny a starších. O Don Boscovi sa vedelo, že má veľa talentov. Vedel chodiť po lane, žonglovať, hrať na husle a na klavír a veru bol zdatný aj v športoch. Otázka je, že aký talent máš ty!? Podeľ sa s nami o svoj talent. Určite si v niečom dobrý! Stačí natočiť krátke video, v ktorom sa na začiatku predstavíš (Volám sa ………., a toto je môj talent) a ukážeš nám v čom si dobrý- šport, hudobný nástroj, ale aj niečo vtipné- vypiť pohár vody pri robení stojky. Môžeš sa pochváliť sám, alebo môžete urobiť aj niečo ako rodina. Videá budú spracované a budú zverejnené na našich médiách v nedeľu na sviatok dona Bosca. Možno ťa za tvoju odvahu don Bosca aj nejako odmení. Kam treba posielať videá a ďalšie info nájdeš na našej stránke sbb.sk a na facebooku.

Liturgické oznamy

Vo štvrtok je spomienka sv. Agnesy, panny a mučenice.

V piatok je spomienka bl. Lauri Vicunovej, dievčaťa.

Budúca nedeľa je tretia nedeľa v cezročnom období, nedeľa Božieho slova.