Nehľadáme dôvody prečo sa to nedá, ale spôsoby ako sa to dá

Každý z nás potrebuje mať priateľov, blízkych ľudí, na ktorých sa môže spoľahnúť, s ktorými sa môže zabaviť zasmiať, podeliť sa o starosti ale aj radosti. O tom sú vzťahy. Najlepšie sa budujú cez spoločné zážitky, spoločné výlety, jednoducho keď môžeme pravidelne spoločne tráviť čas.

Takto sa zvyčajne formujú aj naše stretká v salezku. No čo keď je možnosť fyzického stretávania obmedzená?

Naši animátori sa ani týmto obmedzením nenechali zastaviť. Nehľadajú výhovorky prečo sa nedá mať stretko-krúžok, ale spôsoby ako by to mohlo fungovať v rámci súčasných opatrení.

A takýmto štýlom momentálne prebieha činnosť nášho Salezka. Chlapčenské aj dievčenské stretká fungujú opäť v online priestore.

Dve chlapčenské stretká fungujú prostredníctvom online stretiek na pravidelnej týždennej báze. Zároveň, niektoré chlapčenské stretká vytvorili webové stránky pre svoje stretká, na ktorých majú ich chlapci možnosť zapojiť sa do rôznych úloh.

Najmladším animátorským dievčenským stretkám sa dokonca podarilo dostať aj na výlet v okolí Banskej Bystrice.

Ďalšie dievčenské stretká(krúžky) fungujú cez rôzne výzvy, ktoré animátorky dievčatám vymýšľajú a následne sa spoločne zdieľajú o tom ako sa ktorej darí ich plniť. Samozrejme ani dievčatá sa celé stretká len nerozprávajú, ale občas sa spoločne hrajú online hry.

Birmovanecké stretká taktiež nemohli ostať pozadu, a preto sa niektoré pravidelne stretávajú cez online videochat a vzdelávajú sa vo viere.

Hoci sú podmienky pre chod strediska momentálne náročné, všetci animátori, saleziáni a sestry FMA robia čo sa dá, aby aj tento čas správne využili na záchranu duší svojich zverencov.

Agi Macková

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.