Aj napriek obmedzeniam sa nám podarili pekné mikulášske veci

Po minulé roky si každý predstavoval Mikuláša v Sásovej ako pekný program pri „opornom múre,“ počas ktorého sa ponúkajú rôzne výrobky a dá sa porozprávať s priateľmi či dobre najesť zo širokého výberu vianočných dobrôt. Žiaľ, tento rok to muselo byť kvôli obmedzeniam ináč. Niektorí iniciatívni animátori zo Salezka už dlhšie rozmýšľali ako by sa to len tento rok dalo spraviť. A sme veľmi radi, že nakoniec sa nám podarilo predstaviť tri rôzne mikulášske ponuky.

Prvá bola online ponuka. Na našom instagrame vďaka animátorke Emke Baníkovej pribudol kvíz zo života sv. Mikuláša. Sledovatelia Salezka boli na to upozornení dopredu, prichystali sa a v nedeľu 6. decembra sa snažili správne odpovedať na 15 súťažných úloh. Súťažilo sa o veľký mikulášsky balíček pre troch najlepších. Najviac bodov- všetky správne odpovede, získal  Samuel Ferenc a na druhom a treťom mieste sa umiestnili Tamara Harajdová a Daniela Macková. Víťazom blahoželáme.

Druhá ponuka sa týkala detí, ktoré prišli v nedeľu na detskú a mládežnícku sv. omšu. Po nich ich pred kostolom čakali anjelici- pomocníci sv. Mikuláša, ktorí im rozdali pripravené balíčky. V každom balíčku boli dve sladkosti a myšlienka, aby sa deti s jedným keksíkom podelili a jeden si nechali. Bolo pekné vidieť ako sa deti tešia a už pred kostolom rozdávajú jednu zo svojich sladkostí. Ďakujeme Monike Ondrejkovej, že to celé zorganizovala.

A posledná ponuka bola úplnou novinkou. Animátori chlapčenských a dievčenských stretiek sa rozhodli, že každé stretko nachystá pre svoje deti balíček s nejakou myšlienkou a odkazom a počas víkendu 5.-6. decembra obehali všetkých svojich stretkárov a stretkárky. Niektorí, ktorí majú menej detí, to stihli veľmi rýchlo, no niektorým to trvalo riadne dlho. No ako povedal jeden animátor: „Tá radosť chlapca, keď nám otvoril dvere a uvidel nás, keď v radosti zakričal naše mená, tak to vynahradilo všetku námahu.“
Viacerí sa už nevideli vyše mesiaca, tak aj toto bola cesta ako mohli byť aspoň na chvíľku spolu.

Lukáš „Bobor“ Závodník SDB

Fotogaléria

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.