Farské oznamy na 2. adventnú nedeľu – 6. 12. 2020

  1. Zajtra je posledný deň deviatnika pred sviatkom Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Z tohto dôvodu bude omša aj v pondelok o 18:30.
  2. V utorok, decembra, je prikázaný sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Sv. omše v našom kostole budú o 6:30- rorátna, o 17:00 a o 18:30 hod.
  3. Počas adventu bývajú v našom kostole aj rorátne sv. omše pri sviečkachkaždý utorok o 6:30 hod. V utorky teda sv. omše o 7:00 hod. už nebudú. Pozývame vás aj touto formou k duchovnej príprave na Vianoce. Môžete si priniesť aj vlastné lampáše.
  4. Dnes o 15:00 bude v našom kostole adorácia z titulu slávenia prvej nedele v mesiaci.
  5. Začali sme predvianočné spovedanie chorých a nevládnych v domácnostiach. Svojich chorých je potrebné nahlásiť v sakristii a uviesť meno, adresu a číslo telefónu.
  6. Upozorňujeme vás, že kvôli pandemickým opatreniam podľa všetkého nebude môcť byť pred Vianocami veľké spovedanie ako bolo zvykom po minulé roky. K sv. spovedi je možné pristúpiť počas sv. omší ako tomu bolo aj do teraz. Nenechávajme si očistenie svojej duše na poslednú chvíľu a zmierme sa s Bohom už v najbližšom možnom čase.
  7. Stále pokračujeme s adventným predajom kníh. Predaj kníh býva v nedeľu po sv. omšiach o 9:00, 10:30 a 11:45.
  8. V nasledujúcom týždni- v stredu, piatok a sobotu sú zimné kántrové dni. Úmysel kántrových dní je prosba o príchod Kristovho kráľovstva do rodín.
  9. Pripomíname, že každý piatok až do 18. decembra biskupi vyhlásili pre celú Katolícku cirkev na Slovensku prísny pôst za odvrátenie pandémie.
  10. Dávame do pozornosti verejné hlasovanie, vďaka ktorému môže vzniknúť na mestskom cintoríne pietne a pohrebné miesto pre nenarodené deti. Bližšie informácie nájdete na výveske.
  11. Zbierka na charitu bola vo výške 3000€. Ďakujeme za vašu štedrosť.
  12. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 2.

Liturgické oznamy

LITURGICKÉ OZNAMY

V pondelok je spomienka sv. Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi.
V utorok je slávnosť Nepoškvrneného počatia preblahoslavenej Panny Márie.
Budúca nedeľa je tretia adventná nedeľa.