Farské oznamy na 3. adventnú nedeľu – 13. 12. 2020

    1. Počas adventu bývajú v našom kostole aj rorátne sv. omše pri sviečkachkaždý utorok o 6:30 hod. V utorky teda sv. omše o 7:00 hod. už nebudú. Pozývame vás aj touto formou k duchovnej príprave na Vianoce. Môžete si priniesť aj vlastné lampáše.
    2. Začali sme predvianočné spovedanie chorých a nevládnych v domácnostiach. Svojich chorých je potrebné nahlásiť v sakristii a uviesť meno, adresu a číslo telefónu.
    3. Stále pokračujeme s adventným predajom kníh. Predaj kníh býva v nedeľu po sv. omšiach o 9:00, 10:30 a 11:45.
    4. Upozorňujeme vás, že kvôli pandemickým opatreniam podľa všetkého nebude môcť byť pred Vianocami veľké spovedanie ako bolo zvykom po minulé roky. K sv. spovedi je možné pristúpiť počas sv. omší ako tomu bolo aj do teraz. Nenechávajme si očistenie svojej duše na poslednú chvíľu a zmierme sa s Bohom už v najbližšom možnom čase.
    5. O týždeň v sobotu bude o 16:00 sv. omša pre prvoprijímajúce deti a ich rodičov. Stačí, aby sa sv. omše, aj kvôli pandemickým opatreniam, zúčastnil len jeden z rodičov.
    6. Tím inštruktorov Orientačných dní, odborníci a rodičia z našej farnosti sa rozhodli zorganizovať nový projekt RODIČKOinšpiratívne večery (nielen) pre rodičov, ktorí chcú lepšie rozumieť svojím tínedžerom, poznať reálne nástrahy, ktorým dnes čelia a zároveň pri tom všetkom neupadnúť do zúfalstva. Kvôli pandémii RODIČKO zatiaľ bude prebiehať online. Pozývame vás sledovať ho online v stredu 16.decembra o 19:00 hod. Téma druhého Rodička znie Je naše dieťa nevychované alebo má ADHD? O svoje bohaté skúsenosti sa podelí psychologička Lívia Kvašná. Viac informácii nájdete na plagáte na nástenke alebo na facebookovej stránke Orientačné dni Banská Bystrica.
    1. Pripomíname, že každý piatok až do 18. decembra biskupi vyhlásili pre celú Katolícku cirkev na Slovensku prísny pôst za odvrátenie pandémie.
    2. Dávame do pozornosti verejné hlasovanie, vďaka ktorému môže vzniknúť na mestskom cintoríne pietne a pohrebné miesto pre nenarodené deti. Bližšie informácie nájdete na výveske.
    3. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 3.

Liturgické oznamy

V pondelok je spomienka sv. Jána od Kríža, kňaza a učiteľa Cirkvi.

Budúca nedeľa je štvrtá adventná nedeľa.