Farské oznamy na 1. adventnú nedeľu – 29. 11. 2020

  1. Dnešnou nedeľou začalo ADVENTNÉ liturgické obdobie a teda aj nový liturgický rok B. V advente po sv. omšiach sa budeme modliť modlitbu Anjel Pána v rámci duchovnej prípravy na oslavu Narodenia Pána.
  2. Počas adventu budú bývať v našom kostole aj rorátne sv. omše pri sviečkachkaždý utorok o 6:30 hod. V utorky teda sv. omše o 7:00 hod. už nebudú. Pozývame vás aj touto formou k duchovnej príprave na Vianoce. Môžete si priniesť aj vlastné lampáše. Najbližšia rorátna sv. omša bude už tento utorok.
  3. V nasledujúcom týždni je prvý piatok v mesiaci. Pozývame Vás na sviatosť zmierenia, hlavne deti a mládež. Tým, že je počet ľudí v kostole obmedzený, tak vás prosíme, aby ste sa chodili spovedať počas celého týždňa, pretože keď si to necháte na piatok, tak sa môže stať, že sa do kostola nezmestíte. V piatok bude okrem rannej sv. omše aj sv. omša o 17:00, a potom mládežnícka sv. omša o 18:30.
  4. Dnes začína deviatnik k Panne Márii Nepoškvrnenej. Spoločne sa ho budeme modliť po večerných sv. omšiach. Z tohto dôvodu bude omša aj v pondelok o 18:30.
  5. Za minulý týždeň ste prispeli na opravu fasády 150€. Pán Boh zaplať.
  6. Od dnešnej nedele začíname s adventným predajom kníh. Predaj kníh bude vždy v nedeľu po sv. omšiach o 9:00, 10:30 a 11:45. Prišli nám aj knižky „Denne s Božím slovom“, kde nájdete rozjímania nad slovami Evanjelia na každý deň. Knižky si môžete kúpiť u pána farára za cenu 4€.
  7. Pripomíname, že každý piatok až do 18. decembra biskupi vyhlásili pre celú Katolícku cirkev na Slovensku prísny pôst za odvrátenie pandémie.
  8. Takisto pripomíname, že nám ostávajú posledné dni na získanie odpustkov pre duše v očistci. Podmienky získania úplných odpustkov, ktoré je možné získať v mesiaci november nájdete rozpísané na našej stránke sk v predchádzajúcich farských oznamoch.
  9. Po dnešných sv. omšiach je zbierka na charitu.
  10. Na budúci týždeň upratuje skupina č. 1.

Liturgické oznamy

V pondelok je spomienka sv. Ondreja, apoštola.
Vo štvrtok je spomienka sv. Františka Xaverského, kňaza.
Budúca nedeľa je druhá adventná nedeľa.