Farské oznamy na 31. nedeľu v období cez rok – 1. 11. 2020

    1. omše vysielame z nášho kostola online od utorka do soboty o 18:30 a v nedeľu o 9:00. Vysielanie prebieha cez náš YouTube kanál.
    2. V pondelok, čiže zajtra, je spomienka Všetkých verných zosnulých. Z tohto dôvodu budeme vysielať omšu online aj zajtra, a to o 18:30.
    3. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do online zbierky na opravu fasády domu. Zbierka bola vo výške 570€.
    4. Od 30. októbra až do 18. decembra 2020, teda na osem po sebe nasledujúcich piatkov, biskupi vyhlasujú pre celú Katolícku cirkev na Slovensku prísny pôst za odvrátenie pandémie. Pôst nie je viazaný hriechom, ale povzbudzujeme vás, aby ste sa pridali k tejto výzve. Znamená to len raz za deň sa najesť do sýtazdržať sa mäsitých pokrmov. Samozrejme, že sa dá siahnuť aj po ďalších spôsoboch pokánia.
    5. Podmienky získania úplných odpustkov, na ktoré sme boli zvyknutí pominulé roky v tomto období sa toho roku kvôli pandémii upravujú.
    • Úplné odpustky pre tých, ktorí navštívia cintorín a pomodlia sa za zosnulých, ktoré bežne platia len pre dni od 1. do 8. novembra, môžu byť presunuté na ďalšie dni, až do konca novembra. Tieto dni, dohromady osem, si veriaci môžu ľubovoľne vybrať a nemusia súvisle nasledovať za sebou.
    • Úplné odpustky pre tých, ktorí v deň spomienky Všetkých verných zosnulých navštívia kostol alebo kaplnku a pomodlia sa Otče náš a Verím v Boha sa môžu získať v ľubovoľný deň v novembri podľa ľubovôle veriacich.

    Okrem snahy vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu (aj všednému) a splneniu vyššie uvedených odpustkových úkonov sa žiada splniť ešte tri podmienky. Hneď ako to bude možné pristúpiť k sv. spovedi, sv. prijímaniu a v čase vykonania odpustkov sa pomodliť na úmysel Svätého Otca (Otčenáš, Zdravas a Sláva Otcu).

Liturgické oznamy

V pondelok je spomienka Všetkých verných zosnulých.

V stredu je spomienka sv. Karola Boromejského, biskupa.

Budúca nedeľa je tridsiata druhá nedeľa v období cez rok.