Starší obhájili prvenstvo, mladší nesklamali

Aj tento rok sa, našťastie, mohlo usporiadať finále malej aj veľkej KAMY u nás v Banskej Bystrici, a to v termíne 5.-6. september. Turnaj bol síce značne ovplyvnený opatreniami kvôli Korona vírusu, ale aj tak bolo na tomto podujatí cítiť atmosféru aká sa inde zažiť nedá.

Tohto roku sme si mohli na malej KAMA zahrať proti piatim, nie ľahkým, súperom. V základnej skupine sme najskôr nastúpili proti tímu z Košíc, ktoré sme relatívne ľahko porazili 2:0. Druhý zápas bol už však náročnejší. Hrali sme proti tímu Mamateyky z Bratislavy a len s odretými ušami sme vyhrali 1:0. Tým sa skončilo naše putovanie základnou časťou turnaja.

V semifinále proti Prešovu sme prvé tri minúty hrali celkom dobre. Mali sme pekné šance a v obrane sa nám takisto darilo. No neskôr sme spravili hlúpe chyby a polčas sa končil výsledkom 0:2 v náš neprospech. Na začiatku druhého polčasu sa nám podarilo znížiť na 1:2. No viac sa nám v tomto zápase urobiť nepodarilo a po ďalších chybách obrany sa zápas skončil 1:4 pre prešovské družstvo.

Ostávalo nám už teda hrať len o 3. miesto. V tomto zápase sme sa stretli s Námestovom. Nanešťastie sa nám ani teraz nepodarilo vyhrať. V prvých piatich minútach sme dostali dva rýchle góly. Zo stavom 0:2 sme si teda vymenili strany a rozhodca zapískal na začiatok druhého polčasu. V prvých minútach sa nič zaujímavé nestalo. Zopár šancí sa síce vyskytlo, ale inak to bol pomerne nezaujímavý futbal. No v posledných troch minútach za sebou Námestovčania zanechali gólovú smršť a zápas sa skončil 0:5 pre Námestovo.

Turnaj sa nám síce veľmi nevydaril, ale pozitívna atmosféra panovala aj po vysokých prehrách.

Na ďalší deň sa dohrala staršia KAMA, ktorej sa takisto zúčastnila Banská Bystrica. A keďže tu bolo tímov dokopy osem, mali to chlapci poriadne ťažké.

Zo skupiny v ktorej boli dokopy štyri tímy, sa ten náš dostal do semifinále absolútne bezproblémovo. Semifinále už bol trochu ťažší oriešok. Zápas bol dlho vyrovnaný, ale mužstvá predvádzali futbal, na ktorý sa dobre pozeralo. Avšak v druhom dejstve sa našim podarilo uvoľniť a tento zápas dotiahnuť do víťazného konca. A nasledovalo finále. Stretnutie bolo od začiatku naklonené na našu stranu, ale  prvom polčase na nám nepodarila ani jedna úspešná koncovka. Začiatok druhého polčasu sme takisto boli lepší a bolo už len otázkou času kedy skórujeme. Tento moment prišiel zhruba štyri minúty pred koncom a v závere sa nám podarilo dať ešte jeden gól.

Banská Bystrica sa si teda odniesla ďalšiu zaslúženú trofej za prvé miesto.

Jakub Obšajsník

Fotogaléria

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.