Špacírkári si užili druhý turnus tejto obľúbenej akcie

Od 10.8 do 14.8 sa v našom stredisku uskutočnilo Oratko na špacírke 2. Tento špecifický denný tábor si opäť zobral na starosti náš salezián Lukáš „Bobor“ Závodník, naša skvelá animátorka Betka Širáňová a náš organizačný tím. Všetci animátori sa snažili deti motivovať k mnohým výzvam, ktoré tento týždeň prinášal.

V pondelok sme sa vybrali za pokladom na Laskomerské Pumptracky. Po ceste nám našťastie zlodej zanechal indície, vďaka ktorým sme ho mohli nájsť. Následne sme ho porazili a chceli potrestať. No boli tu aj mnohí, ktorí mu odpustili a tak nám všetko vrátil. Potom sme spoločne prišli naspäť do Salezka v mieri.

V utorok sme mali putovať na Pustý hrad. Avšak kvôli nepriaznivému počasiu sme sa rozhodli zostať na ihrisku vo Zvolene, kde sme strávili pekný čas. Deti sa zabávali a animátori s nimi, pri mnohých hrách, ktoré sme si pre nich pripravili. Dážď nás našťastie zastihol len ku koncu, takže sme celý deň prežili v suchu a v radosti z krásneho počasia.

Streda bola v téme spoznávania. Vybrali sme sa do Raja zvierat v Jasení. Výlet nám kúsok kazilo horúce počasie, no všetci sme sa spolu prekonali a šťastne došli až k nášmu cieľu – na farmu. Videli sme tam mnohé exotické zvieratá, ktoré nás zaujali svojim netradičným správaním- pumy, gepardy, opice… Domov sme sa vrátili zničení, no zároveň plní nových informácií.

Vo štvrtok sme sa vybrali preskúmať našu minulosť do Krupiny. Cestou sme vo vlaku mali mnoho času, tak sme si ho spríjemnili tancovaním v uličkách, či hlasným spievaním známych piesní. Potom, ako sme vyšli na Vartovku- strážnu vežu nad Krupinou, sme sa pokochali nádherným výhľadom na mesto a jeho okolie. Tiež sme si zahrali tematickú hru a na koniec sme sa išli schladiť zmrzlinou.

Posledný deň sme vybehli na lúku nad Sásovou. Naši animátori si pripravili skvelé hry, aby sme sa spoločne zabavili. Voľný čas sme vypĺňali aj našimi obľúbenými hrami ako je napríklad mäso, šatka a pod. … Nemohli sme vynechať ani naše táborové tance, či spoločné zhodnotenie celého tábora v skupinkách.

Každý deň bol niečím iný, no v čom sa všetky zhodovali bolo to, že sme spolu začali deň s Bohom svätou omšou a taktiež sa na záver každého dňa, Bohu poďakovali za prežitý deň v spoločnej modlitbe. Veľmi sa mi páčilo, že sa deti spoznávali a tvorili nové priateľstvá. Preto je pre mňa motiváciou naďalej pokračovať v takýchto akciách. Dúfam, že sa o rok opäť uvidíme a prežijeme ďalšie krásne chvíle. Ďakujeme Vám aj za vaše modlitby.

Veronika Monišová

Všetky fotky nájdete tu.

Fotogaléria

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.