Farské oznamy na 5. veľkonočnú nedeľu

1. Chceme sa vám poďakovať za vzorný prístup v trpezlivosti aj v podriadení sa všetkým obmedzeniam, ktoré boli nevyhnutné pre dobro nás všetkých za posledné dva mesiace. Prosíme, aby sme ešte boli trpezliví a striktne dodržiavali všetky obmedzenia nevyhnutné aj v tejto fáze.
2. Vďaka uvoľňovaniu opatrení v reakcii na Koronavírus sa aj v našom kostole obnovili bohoslužby. Všetky sv. omše ostávajú v pôvodných časoch. Spovedáme počas každej sv. omše, no je dôležité stále zachovávať dvojmetrový odstup a pristupovať s rúškom. Namiesto spovedníc budeme využívať náhradný vetraný priestor.
3. Pripomíname, že až do úplného odvolania opatrení, ktoré limitujú zhromažďovanie, zostáva v platnosti dišpenz od povinnej účasti na bohoslužbách v nedele a sviatky. Keďže aj v tomto období je počet ľudí v kostole stále výrazne obmedzený, aj naďalej budeme slúžiť sv. omše v priamom prenose z našej kaplnky – každý deň o 17:30 hod.
4. Sv. omše ráno o 7:00 hod. a v nedeľu o 7:30 hod. sú prednostne vyhradené pre seniorov.
5. Presné znenie všetkých usmernení týkajúcich sa účasti na sv. omšiach v tomto období nájdete na nástenke, aj na našej webovej stránke. Prosíme o striktné dodržiavanie. Platia do odvolania.
6. Termín prvého sv. prijímania sa z plánovaného 6. júna prekladá na neskôr. Dnes ešte nevieme presný termín. Ako náhle budeme vedieť rozhodnúť, rodičom prvoprijímajúcich detí to zašleme spolu so všetkými informáciami mailom.
7. Sviatosť birmovania sa preložila na 3. október.
8. Deň farnosti, ako aj všetky hromadné podujatia plánované do konca školského roka sa rušia.
9. Zatiaľ ešte neotvárame ani Salezko a neobnovujeme aktivity. O otvorení vás budeme hneď informovať.
10. Pobytový aj zážitkový tábor v júli sme taktiež zrušili. Chceme však počas prázdnin ponúknuť pestré ponuky letného oratka. O letných akciách a spôsobe prihlasovania vás budeme priebežne informovať.
11. V piatok začína deviatnik k Panne Márii Pomocnici kresťanov. Spoločná modlitba deviatnika bude vždy pri večernej sv. omši pred požehnaním.
12. Budúci týždeň upratuje skupina č. 2.

Liturgické oznamy

V stredu je spomienka na bl. Máriu Dominiku Mazzarellovú. Zároveň je 102. výročie Fatimských zjavení Panny Márie.
V štvrtok je sviatok sv. Mateja, apoštola
V sobotu je spomienka sv. Jána Nepomuckého, kňaza a mučeníka
Budúca nedeľa je 6. Veľkonočná nedeľa.