Spoločne ako rodina sme oslávili sviatok nášho zakladateľa

Posledný deň v mesiaci, piatok 31.1., sme si pripomínali sviatok don Bosca. Osláviť tento výnimočný deň v našom Salezku prišli mladí aj starší. Príjemný večer otvorila slávnostná mládežnícka omša, na ktorú bol prizvaný ako kazateľ salezián Vladimír Peregrim. Priblížil nám život a sny nášho svätca, ako aj žalm 23 – Pán je môj pastier a jeho prepojenie s našim vlastným životom. Po omši nasledovalo spoločné požehnanie priestorov nášho strediska. Ľudia mali možnosť dozvedieť sa zaujímavé informácie zo zákulisia prerábky nových priestorov, o ktorých im porozprával Jožko Špalek SDB, sestra Pauli, Juraj Kovaľ SDB a architektka nových priestorov Katarína Šurková.

Ďalším bodom programu bol interaktívny kvíz o don Boscovi, ale aj o našich saleziánoch. V kvíze súťažilo viac ako 10 tímov rôznych zložení, od detí, mladých, až po rodinky.

O plné žalúdky a usmiate tváre sa staral aj bar, ktorý ponúkal vynikajúcu pizzu rôznych druhov, či zmrzlinu s malinami. Počas celého večera bolo cítiť uvoľnenú, rodinnú atmosféru. Deti pobehovali a šantili sa, starší zase družne debatovali. Z každého kúta bolo počuť priateľské rozhovory a veselosť.

„Myslím, že sám don Bosco mal radosť z toho, akú atmosféru sa nám podarilo vytvoriť,“ zhrnul večer animátor Martin Širáň.

Foundation Avast

Rekonštrukciu priestorov nášho Salezka podporila aj nadácia Avast.

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.