Farské oznamy na 3. nedeľu v období cez rok – 26. 1. 2020

    1. Dnešná nedeľa je nedeľa Božieho Slova. Snažme sa v tomto roku vytvoriť si viac času na čítanie sv. písma.
    2. V piatok slávime sviatok sv. Jána Bosca. Pozývame Vás na slávnostnú mládežnícku sv. omšu o 18:30 hod. s kazateľom Vladimírom Peregrimom SDB. Po nej sa presunieme do Salezka, kde slávnostne otvoríme nové priestory, ktoré sa prerábali. A čaká nás aj animovaný piatok, ktorý sa bude niesť v štýle Dona Bosca prostredníctvom interaktívneho kvízu o živote tohto svätca a saleziánov. A môžete sa tešiť aj na špeciálnu ponuku baru.
    3. Pred sviatkom dona Bosca stále pokračujeme v deviatniku k donovi Boscovi každý deň po večernej sv. omši. Z tohto dôvodu bude omša aj zajtra, pondelok o 18:30 hod.
    4. V rámci osláv nášho zakladateľa, dona Bosca, uvedieme aj premiéru dlho pripravovaného muzikálu mladých a dospelých z našej farnosti. Muzikál „BOLA RAZ JEDNA KLIETKA“ je rozprávkovým príbehom o odvážnom Jankovi, ktorý sa rozhodne oslobodiť chlapcov zo strašnej klietky. Klietku strážia zlé príšery a je jediný spôsob, ako ich premôcť. Ten odhalíme už na samotnom predstavení. Vstupenky na predstavenia tohto muzikálu, ktoré budú a 16. februára o 16:30 hod. a o 19:00 hod. v Misijnom dome, je možné zakúpiť si už od dnes pri východe z kostola a neskôr u saleziánov alebo sestier. Počet miest je obmedzený. Premiéra o 16:30 je už vypredaná. Stále máme lístky na ďalšie predstavenia.
    5. Budúcu nedeľu, februára je sviatok Obetovania Pána – Hromnice. Na sv. omše si môžete priniesť sviece na požehnanie.
    6. Budúca nedeľa je zároveň prvou nedeľou v mesiaci. Popoludní o 15:00 hod. bude modlitba korunky k Božiemu milosrdenstvu spojená s adoráciou.
    7. Oznamujeme, že kapacita saleziánskeho plesu je už naplnená, preto už nie je možné zakúpiť si ďalšie lístky.
    8. Srdečne pozývame vaše deti na JARNÝ HOKEJBALOVÝ KEMP, ktorý sa uskutoční počas jarných prázdnin – 28.februárav našom Salezku. Hokejbalový kemp otvárame pre chlapcov a dievčatá vo veku od 9 do 11 rokov. Prihlásiť sa je možné do 17.februára u nášho spolubrata Petra Jurčišina – Kukľu (peter.kukla55@gmail.com / 0911911544)
    9. Od budúcej nedele začíname vydávať informačník Salezka. Nájdete ho v kostole vzadu na stolíku. Bude pozostávať z dvoch strán. Na prvej strane sa pozrieme, čo najdôležitejšie sa udialo za posledný mesiac a na druhej strane vám prinesieme kalendár akcií na najbližší mesiac s potrebnými informáciami. Budete mať tak väčší prehľad, čo nás kedy čaká.
    10. Budúcu nedeľu bude zbierka na fasádu Salezka.
    11. Budúci týždeň upratuje skupina č. 1. Začne sa už o 16:00 hod.

Liturgické oznamy

V utorok je spomienka sv. Tomáša Akvinského, kňaza a učiteľa Cirkvi.

V piatok je spomienka sv. Jána Bosca, kňaza. Pre saleziánsku rodinu slávnosť.

Budúca nedeľa je štvrtá nedeľa v cezročnom období, sviatok Obetovania Pána – Hromnice