Mikuláš zavítal na Vianočné trhy pod oporný múr

Hoci je už december a snehu stále akosi niet, mrazivé počasie a ružové líca nám ukazujú, že už prišla zima. Ani chladné počasie však Sásovčanov neodradilo, aby v nedeľu 8. decembra navštívili vianočné trhy pod oporným múrom a stretli sa s Mikulášom.

Program odštartoval folklórny súbor Graniarik. Okrem súboru vystúpili aj viacerí šikovní mladí z nášho salezka. Ďalším z čísel bolo tanečné vystúpenie dievčat, ktoré reprezentovali naše stredisko aj na celoslovenskej súťaži Teendance. Okrem toho sme si mohli vypočuť aj krásne vianočné melódie, ktoré zaspievali Mária Palušová a Megy Tomaštíková. Čakanie na Mikuláša taktiež obzvláštnilo veľa detičiek, ktoré si pripravili milé básničky a piesne pre Mikuláša.

Stretnutie s Mikulášom vyčarilo detičkám na tvári úsmev, ktorý zahrial všetkých naokolo napriek chladnému počasiu. Zahriať sa však mohli aj rôznymi horúcimi nápojmi, napríklad punčom či horúcou čokoládou. Nechýbala ani kapustnica, vynikajúce lokše, sladké palacinky, či tradičné klobásy. Všetko občerstvenie pripravili rodinky zo Sásove. Občerstvenie potom predávali za priateľské ceny.  Výťažok z trhov je určený pre deti, ktoré by si nemohli dovoliť v lete zúčastniť sa detského tábora. Počas celého večera sa podarilo vyzbierať až 1366,52€.

„Sme veľmi radi že na tejto akcii sa dokáže spojiť veľká skupina ľudí so spoločným cieľom a vždy je z toho príjemné prežitý zimný čas. Potešila nás aj vyzbieraná suma pre deti na tábory, ktorá oproti minulému roku rapídne narástla. Chceme sa poďakovať všetkým ochotným ľuďom z rodín, ktoré poskytli občerstvenie a taktiež aj všetkým účinkujúcim,“ zhodnotil akciu jeden z jej organizátorov Matúš Dušička.

Akcia vznikla aj tento rok v spolupráci Saleziánov dona Bosca, Domky – združenia saleziánskej mládeže, Laury – združenia mladých, Nezávislej občianskej iniciatívy – Náš domov Sásová, Občianskej rady – Rudlová – Sásová I. a II., tvoriace Spoločenstvo Rudlová – Sásová a s podporou mesta Banská Bystrica.

Lucka Baníková

Fotogaléria

8. 12. 2019

dátum

Sásová

miesto

Samuel Šnek

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.