Chlapci dali do zápasov svoje srdce

Byť súčasťou tohtoročného turnaja KAMA bolo pre mňa veľkým potešením. Počas celého turnaja panovala priateľská atmosféra, či už na ihrisku, alebo mimo neho.

Turnaj bol výborne zorganizovaný. Hala sa čistila pred oboma hracími dňami, izby na ktorých sme bývali boli dobre upratané, a jedlo bolo takisto veľmi chutné. Organizátori boli vždy ochotní pomôcť, alebo odpovedať na položené otázky. KAMA sa začala v piatok ráno tradičným uvítaním spojeným s vysvetlením hracieho systému  a pravidlami. Nasledovali zápasy v základnej skupine. Po ich odohratí bolo jasné, aké zápasy sa odohrajú nasledujúci deň. Náš bystrický tím skončil v skupine na druhom mieste a postúpil do ďalších zápasov. Nasledovala duchovná obnova zameraná na spytovanie svedomia. Tá trvala približne hodinu. Ďalším bodom programu boli preteky družstiev na prekážkovej dráhe. Prvé tri tímy boli štedro odmenené. V sobotu sa hrali zápasy o siedme, piate miesto. Naši chlapci sa veľmi snažili, no po prehre na penalty s Dolným Kubínom si zahrali už len o piate miesto, ktoré však s veľkým náskokom získali víťazstvom nad Miletičkou. Do finále postúpila Mamatejka a Námestovo.

O tretie miesto teda bojoval Dolný Kubín a Trnava, ktorá nakoniec zápas dotiahla do víťazného konca. Finálový zápas bol z počiatku veľmi napínavý, no potom Námestovo inkasovalo tri rýchle góly, ktoré rozhodli o tom, že tohtoročný turnaj KAMA 2019 vyhralo domáce stredisko.

Som rád že som sa tejto akcie mohol zúčastniť a teším sa na ďalší rok.

Jakub Obšajsník

Fotogaléria

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.