Oslava bl. Laury nesmie chýbať

Oslava bl. Laury ani tento rok na seba nenechala dlho čakať, pretože už v predstihu sa dievčatá z krúžkov, stretiek a ZŠ škôl zúčastnili hravého a zábavného popoludnia, ktoré pokračovala nocovačkou v stredisku. Približne 60 účastníčok sa spoločne zabávalo a objavovalo nové tajomstvá z príbehu o Laure.

Večer na slávnostnej sv.omši nám Ďuri Kovaľ sdb priblížil ešte podrobnejšie život bl. Laury, ktorý dojal srdcia nejedného mladého. Obeta a láska dodávajú naozaj životu tú pravú „šťavu“ a povzbudzujú k svätosti aj druhých. Po sv. omši čakali dievčatá workshopy, kde si mohli vybrať spomedzi hier, vyrábania alebo nočnej vychádzky do snehu. Po spoločnej večernej modlitbe dievčatá čakala druhá večera a po nej sa rozprúdil tanečný život. Rôzne táborové tance vyvolali veľkú radosť. Pomedzi tance bola súťaž a nemohla chýbať ani tombola. Keďže energie sa vydalo už dosť, dievčatá si mohli vybrať na dobrú noc rozprávku. Po nej sa už snažili uložiť na spánok, však  hodiny odbili dávno nový deň.

Ďakujeme animátorkám, sestrám a rodičom, ktorý pomohli pri príprave a pri stravovaní detí. Spolu sme mohli prežiť krásne a bohaté chvíle na radosť a lásku.

Oslava blahoslavenej Laury v stredisku

18-19.1.2019

dátum

Salezko, Banská Bystrica

miesto

sr. Ali Badačová

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.