Animátorský čin roka 2018

December. Mesiac, ktorý pre každého niečo znamená. Pre našich animatorov je to mesiac, kedy sa môžu obzrieť za seba a zaspomínať na celý uplynulý rok, na každú jednu akciu, tábor a na všetky veľmi pekne strávené chvíle.

Animátori zo sásovského strediska sa pár dní pred Vianocami stretávali na spoločnej večeri už od nepamäti. Tento rok sa k nim pridali aj noví animátori, viacerí dobrodinci, starší animátori, ktorí už nepôsobia v Salezku pravidelne, a nechýbali samozrejme hostitelia – saleziáni a sestry FMA. Dokopy sa tak zišlo v herni strediska asi 90 ľudí, aby si spoločne vychutnali čaro Vianoc.

Celý program sa začal už ako tradične v kostole, kde boli spoločné Vešpery. Potom nasledoval program v priestoroch salezka. Na všetkých veľmi zapôsobili príhovory minuloročnej víťazky animátorky roka – Lucky Baníkovej, otca animátorky Jožka Macka a direktora salezianov Jožka Špaleka. Animátorský čin roka 2018 sa niesol v znamení odovzdávania cien pre najlepšiu animátorku a animátora. V kategórii animátorka roka sa z ceny tešila Natália Molitorisová, ktorá neskrývala obrovskú radosť svojim úsmevom. Napriek mnohým veciam, ktoré robí v skrytosti má veľkú zásluhu na každej akcii a tábore. Mnohí z prítomných oceňovali jej zápal do činnosti pre Salezko.

“Naozaj Vám všetkým veľmi pekne ďakujem! Ani neviem čo k tomu viac dodať .”

Medzi chlapcami dominoval Matúš Dušička, ktorý sa stará o náš bar a zároveň je to ochotný animátor, ktorý nemá problém kedykolvek pomôcť. Pravidelne trávi svoj čas v Salezku, kde svoj čas veľmi rád venuje mladým.

“Nie je to len moja cena, patrí nám všetkým … a príde mi to vtipné, lebo sme si ešte tento týždeň z toho, že to vyhrám robili srandu, ďakujem tým čo ma sem dostali, saleziánom, kamarátom, rodine…“

Okrem odovzdávania cien mali vsetci možnosť zažiť aj kúsok kultúry, keď bratia saleziáni a sestry zaspievali prítomným pár kolied a zavinšovali požehnané sviatky. Zbor Stagg, pod vedením Moniky Ondrejkovej, sa taktiež zapojil a zaspieval krásne vianočné pesničky. Po príhovoroch, odovzdávaní cien a vystúpeniach nasledovala samotná večera. Zemiakový šalát a rezne si animátori pripravovali sami v deň akcie. Moderátori večera rozdali všetky dary, ku ktorým tento rok mohli byť pripojené aj osobné venovania. Každý jeden sa tešil či už z malých alebo veľkých darov. Akciu napokon animátori zakončili spoločnou fotkou a záverečným upratovaním, kde už len dokázali, že všetci tvoria toto krásne dielo spoločne, nech už ide o akúkoľvek príležitosť.

Fotogaléria

21. 12. 2018

dátum

Salezko

miesto

Alžbeta Ondrejková, Agi Macková, Martin Funiak

autor fotiek

Preberanie fotiek a článkov z webstránky www.sbb.sk bez súhlasu autora je prísne zakázané.

Saleziáni Don Bosca, Banská Bystrica, všetky práva vyhradené ©.